Στεφανοβίκειο: Οι Αμερικανοί ξανάρχονται

Stefanovikeio
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Όλο και πιο πολύ βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Με προβάδισμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται τώρα η κυβέρνηση ΝΔ να υλοποιήσει τις συμφωνίες του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά και τη πρόσφατη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις.

Ήδη από το Φλεβάρη, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε προετοιμάσει το έδαφος λέγοντας πως τον Οκτώβρη θα έρθει στην αεροπορική βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο τμήμα της 101ης Ταξιαρχίας της της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, για πολύμηνη συνεκπαίδευση με τα αντίστοιχα ελληνικά πληρώματα.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 400 άτομα (χειριστές, τεχνικοί, διαβιβαστές, διοικητικοί, προσωπικό ασφάλειας κ.α.) αναμένονται τις αρχές Οκτώβρη, στο Στεφανοβίκειο, όπου και θα παραμείνουν για έξι μήνες.

Επίσης, θα αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός επιθετικών ελικοπτέρων «Apache AH-64» αλλά και ελικόπτερα διάσωσης μάχης «Pave Hawk HH-60».

Τα πρώτα στελέχη της 101ης Ταξιαρχίας αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από τα μέσα Σεπτέμβρη για να προετοιμάσουν το έδαφος έλευσης του κύριου όγκου της ταξιαρχίας.

Πιθανότατα να έχει στο στόχαστρο επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Δείτε ακόμα...