Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καλούνται να εγκαταλείψουν τα στρατιωτικά τους οικήματα εντός Γενάρη

EUROKINISSI

Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, επικοινώνησαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους με τα στρατιωτικά οικήματα.

Όπως ενημερώνει η Ένωση Ξάνθης τα στελέχη με τις οικογένειες τους πρέπει εντός των πρώτων ημερών του Ιανουαρίου να εγκαταλείψουν τα στρατιωτικά οικήματα που τους παραχωρήθηκαν, εξαιτίας της μη εισέτι τροποποίησης του Διακλαδικού Κανονισμού Στέγασης, σύμφωνα με τις προβλέψεις σχετικής Υπουργικής Απόφασης. 

Για τα παραπάνω η Ένωση απευθύνεται με επιστολή της στον Υπουργό Άμυνας ζητώντας την παρέμβαση του για την επίλυση του προβλήματος. Αναλυτικά:

“Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Συνηθίζεται, στη δύση κάθε χρονιάς και στην ανατολή της νέας, να ανταλλάσσουμε ευχές, ώστε η νέα που έρχεται να είναι γεμάτη από υγεία, αγάπη, ειρήνη για όλο τον κόσμο, με τα προβλήματα που δημιούργησε η παλαιά να παραμείνουν στο παρελθόν. Εμείς οι στρατιωτικοί, έχουμε συνηθίσει πλέον, να ακούμε ότι το νέο έτος θα είναι έτος μέριμνας προσωπικού και η Υπηρεσία θα αναδείξει τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Δυστυχώς, για κάποιες στρατιωτικές οικογένειες της Πολεμικής Αεροπορίας, που εντάσσονται στις κατηγορίες της παρ. 7 του άρθρου 6 της (α) σχετικής, το νέο έτος (2024) δεν θα είναι έτος μέριμνας, αλλά η αρχή ενός «γολγοθά», αφού μέσα στον πρώτο κιόλας μήνα (Ιανουάριο) του 2024, εν μέσω εορταστικών περιόδων και μεσούσης της σχολικής χρονιάς, καλούνται, με τη (β) όμοια, να παραδώσουν τα οικήματα που διαμένουν και να αναζητήσουν νέα στέγη, ίσως και μακράν της σχολικής εστίας των τέκνων τους με αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος.

Με την (α) σχετική απόφαση του προκατόχου σας, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τη 17.5.2023, καθορίσθηκε ότι, κατηγορίες στρατιωτικών, έχουν δικαίωμα κατ’ εξαίρεση στέγασης, κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και ανεξαρτήτως μοριοδότησης, με μέγιστη διάρκεια στέγασης τα πέντε (5) έτη και με δικαίωμα παράτασης ενός (1) έτους, ενώ μέχρι την έκδοση του Διακλαδικού Κανονισμού Στέγασης, με τον οποίο θα ρυθμίζονται όλα τα θέματα στέγασης στα στρατιωτικά οικήματα, τα επιμέρους ζητήματα που δεν καθορίζονται με την ως άνω απόφαση, θα ρυθμίζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Επτά (7) μήνες μετά και ο υπόψη Διακλαδικός Κανονισμός δεν έχει ακόμη εκδοθεί, με αποτέλεσμα, κατά την άποψη της Υπηρεσίας, να μην μπορεί να ενεργοποιηθεί η πενταετία (5ετία) ως μέγιστη διάρκεια στέγασης, αλλά το προϊσχύον καθεστώς της τριετίας (3ετίας), αν και κατά την άποψή μας το να είναι κάποιος πολύτεκνος, τρίτεκνος κλπ δεν είναι επιμέρους ζήτημα αλλά κυρίαρχο και μείζον.

Θεωρώντας ότι η μη έκδοση του Διακλαδικού Κανονισμού δεν είναι υπαιτιότητα ή αμέλεια των συναδέλφων, οι οποίοι μάλιστα εγκαίρως προέβησαν σε αίτημα παράτασης στέγασης, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να δοθεί τουλάχιστον και μέχρι εκδόσεως του Διακλαδικού Κανονισμού Στέγασης παράταση στέγασης και να συνεχίσουν να κατοικούν στα στρατιωτικά οικήματα που τους έχουν παραχωρηθεί.

Δείτε ακόμα...