Στη Μόσχα ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι

Συνάντηση Πούτιν - Μόντι
Συνάντηση Πούτιν – Μόντι, Πηγή: Reuters

Η σχέση της Ινδίας με τη Ρωσία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απευθυνόμενος στην ινδική διασπορά στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχτηκε τον Μόντι αργά χθες το βράδυ και τον ξενάγησε στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα ενόψει των επίσημων συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο.

“Οι επίσημες συνομιλίες μας είναι αύριο (Σ.τ.Σ: δηλαδή σήμερα Τρίτη), ενώ σήμερα σε αυτό το άνετο, ζεστό περιβάλλον πιθανόν να συζητήσουμε τα ίδια θέματα αλλά ανεπισήμως”, φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Η επίσκεψη του Μόντι στη Μόσχα και η σχέση της Ινδίας με τη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία εγείρουν ανησυχίες, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ινδία, η οποία διατηρεί στενή σχέση με τη Μόσχα επί δεκαετίες, έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, καλώντας αντίθετα για τον τερματισμό του πολέμου μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Ανώτερος Ινδός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες της επίσκεψης του Μόντι στη Μόσχα είναι να αποκαταστήσει την ισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο με τη Ρωσία και να διασφαλίσει την αποδέσμευση Ινδών πολιτών οι οποίοι “παραπλανήθηκαν” και μετέβησαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν.

Η Ινδία, η οποία έχει δεσμούς με τη Μόσχα, έχει αυξήσει τις αγορές φθηνού ρωσικού πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...