Στη Ρωσία μεταβαίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν για συνομιλίες με τον Βλ. Πούτιν

Κιμ Γιονκγ ουν, Βόρεια Κορέα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα επισκεφτεί «τις επόμενες μέρες» τη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου, Βλ. Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό δίκτυο YTN, το οποίο επικαλείται κυβερνητική πηγή της Νότιας Κορέας, ο Κιμ είχε αναχωρήσει ήδη χθες για τη Ρωσία με τρένο και η συνάντησή του με τον Πούτιν ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και σήμερα.

Η στενότερη συνεργασία Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σε Άμυνα κι Ασφάλεια είχε συζητηθεί και κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού στην Πιονγκγιάνγκ τον Ιούλη. Πρόσφατα ο Σοϊγκού είπε πως οι δύο χώρες θα συζητήσουν την πιθανότητα να διοργανώσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο, έσπευσε να δηλώσει ότι η μεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία «ενδέχεται να συνιστά παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

«Εμείς, φυσικά, εντείναμε τις κυρώσεις μας σε βάρος οντοτήτων που χρηματοδοτούν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις κυρώσεις αυτές και δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε νέες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

Δείτε ακόμα...