Στη Σαουδική Αραβία ο Α/ΓΕΕΘΑ και 4 F-16 για την άσκηση Falcon Eye-2

Φλώρος ΓΕΕΘΑ
Δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε δημοσιογράφους / Πηγή: Eurokinissi

Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο κρατών.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Απριλίου 2021 οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπέγραψαν στο Ριάντ «αμυντική συμφωνία» μεταξύ των δύο χωρών, η οποία περιλαμβάνει και περιλαμβάνει και την αποστολή μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων «Patriot» μαζί με ομάδα χειριστών (τουλάχιστον 40 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί), για την ενίσχυση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και των συμμάχων τους στην περιοχή απέναντι στο Ιράν.

Στην Σαουδική Αραβία θα βρίσκονται 4 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και το αντίστοιχο προσωπικό, για τη διεξαγωγή της άσκησης Falcon Eye-2, με σκοπό «την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών».

«Η παρουσία Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά, όπως και η συνεργασία που πραγματοποιήθηκε με τη μεταστάθμευση προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν έξι αεροσκάφη F-15C τον Μάρτιο του 2021», τονίζουν πλευρές από το ΓΓΕΘΑ, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ «αποδεικνύει την συνεχή εμβάθυνση των σχέσεων των 2 χωρών και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν με την συνεργασία που έχουν αναπτύξει στην εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».

Δείτε ακόμα...