Στην Αίγυπτο ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος: Υπογραφή πρωτοκόλλου για εκπαίδευση Αξκων

Επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου στην Αίγυπτο - Σεπτέμβρης 2022
Επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου στην Αίγυπτο – Σεπτέμβρης 2022

Στην Αίγυπτο βρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου είχε συνάντηση, με τον Αιγύπτιο ομόλογο του αντιστράτηγο Osama Roshdy Askar.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Μουσείο της Αιγυπτιακής Αεροπορίας με τον Αιγύπτιο Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, Major General Sami Mohamed Hamid Abu El Azm.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαο Γαριλίδη. Σύμφωνα με όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εμβάθυνση των σχέσεων και της Στρατιωτικής Συνεργασίας, όπως και οι εξελίξεις στην περιοχή και η ευρύτερη γεωπολιτική τους διάστασ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

“Θερμή υποδοχή από τον Αιγύπτιο Ομόλογό μου Lt Gen (σ.σ. Lieutenant General, αντιστράτηγο) Osama Roshdy Askar .

Συζητήσαμε για:

– Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις,

-Τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Αίγυπτος στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική,

– Την κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και τις επιπτώσεις της στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής,

-Τις συνέπειες του αναθεωρητισμού για την ασφάλεια και τη σταθερότητα και το ρόλο της Ελλάδας και της Αιγύπτου για την εδραίωσή τους

-Την στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων μας και την περαιτέρω εμβάθυνσή της σε όλους τους τομείς, με το βλέμμα στραμμένο στις παρούσες και μελλοντικές κοινές μας δράσεις και ειδικά στην ελληνοαιγυπτιακή Διακλαδική Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ-12, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2022 στην Αίγυπτο”.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για τη φοίτηση Ελλήνων αξιωματικών στην Ανώτερη Στρατιωτική Ακαδημία NASSER και στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Αιγύπτου.

“Το Πρωτόκολλο αυτό:

– Συνδέεται άρρηκτα με το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και Αιγύπτου,

– Ανταποδίδει την συμμετοχή Αιγυπτίων Αξιωματικών στις αντίστοιχες Σχολές της Χώρας μας,

– Ενδυναμώνει περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου σε θέματα εκπαίδευσης,

– Συμβάλλει στην ενίσχυση της συνέργειας και της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου

– Καταδεικνύει την ισχυρή κοινή πρόθεσή μας για διαρκή εμβάθυνση των δεσμών και της συνεργασίας μας”, έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Δείτε ακόμα...