Στην Αλεξανδρούπολη κατευθύνεται γιγάντιο οχηματαγωγό με στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
Φώτο Αρχείου / Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχουν μετατρέψει σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο οι ελληνικές κυβερνήσεις απέπλευσε το απόγευμα του Σαββάτου (σε ώρα Ελλάδας) ένα νέο γιγάντιο οχηματαγωγό με στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ.

Το οχηματαγωγό «LIBERTY PASSION», πλοίο με σημαία ΗΠΑ και χωρητικότητα εκτοπίσματος άνω των 20.000 τόνων, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μάρτη.

Εκεί θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα μεταφερθεί μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία, ενισχύοντας τις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Ακόμη, κατά πληροφορίες, πλοίο (φρεγάτα) του πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται ανοιχτά της Λήμνου κοντά στην ευρύτερη περιοχή που πλέει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Harry Truman» πού βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ στα ανοιχτά του Έβρου και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ανοιχτά της Ικαρίας.

Ενδεικτικό στο μεταξύ των μεγάλων κινδύνων στους οποίους μπλέκει η κυβέρνηση τις ένοπλες δυνάμεις είναι ότι η αρμάδα των Αμερικανών επιτηρείται από την υπερσύγχρονη φρεγάτα «Ναύαρχος Κασοτόνοβ» του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Δείτε ακόμα...