Στην ασφάλεια Βόλου ο διαχειριστής της ρατσιστικής σελίδας¨Σύλλογος κυνηγών Λαθρομεταναστών¨

Ναζί Σημαία
Ναζί: Σημαία /Πηγή: Eurokinissi

«Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας, δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος». Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία εκλιπαρούσε χθες τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Βόλου ο 34χρονος διαχειριστής της ρατσιστικής διαδικτυακής σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών».

Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του. Ωστόσο, «θα διαβιβάσει» τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου. “Προκειμένου να αποφανθεί εκείνος” εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και προώθηση ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθείς αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.

Δεν εκπλήσσει η στάση του. Όλοι οι όμοιοί του, μόλις έρχονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες των πράξεών προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη γλιτώσουν. Βέβαια αμέσως συνεχίζουν να χύνουν δηλητήριο ή και να προβαίνουν σε πράξεις βίας.

Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας και ονομάστηκε σε Σύλλογο Πατριωτών Βόλου. Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Μέσα από την Ασφάλεια ο διαχειριστής με ανάρτησή του ζητούσε να ακυρωθεί η αντισυγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο, που οργάνωνε … γιατί ήταν παράνομη.

Τους φόβισε η δημοσιότητα και η κατακραυγή γιατί έχουν μάθει να λειτουργούν στο σκοτάδι και να τη σκαπουλάρουν.

Όπως και αν συνεχίσει να λέγεται η συγκεκριμένη ομάδα, ένα είναι το σίγουρο, πως ο λαός του Βόλου πρέπει να τους απομονώσει. Να αφήσει στο περιθώριο κάθε φωνή ρατσιστική, κάθε φωνή που σπέρνει μίσος για ανθρώπους που είναι θύματα πολέμου. Για πρόσφυγες και μετανάστες που ρισκάρουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Ξεριζωμένους που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, ελπίζοντας για κάτι καλύτερο.

Δείτε ακόμα...