Στην Ευρώπη της δημοκρατίας των Μακρόν

Διαδήλωση Υγειονομικών στη Γαλλία

Αυτή η γυναίκα, έχει άσθμα και εργαζόταν για τρεις μήνες 12-14 ώρες την ημέρα στη διάρκεια της πανδημίας για να σώσει ζωές.
Όσο έλιωναν όλοι οι υγειονομικοί από κούραση, τους έλεγαν ήρωες και χειροκροτούσαν.
Μαζί με τους συναδέλφους της διεκδίκησε να πληρωθεί γιατί το χειροκρότημα δεν τρώγεται.
Αυτά τα ανθρωποειδή, του αστικού κράτους που έχουν προγραμματιστεί μόνο να δέρνουν, να βασανίζουν και να καταστρέφουν ζωές την έσυραν από τα μαλλιά, την κτύπησαν, χυδαιολόγησαν τη συνέλαβαν και δεν ξέρουμε και τι άλλο έκαναν.
Στη Γαλλία του Μακρόν γίνονται αυτά.
Στην Ευρώπη της δημοκρατίας, λέει, και των δικαιωμάτων…
Το φίδι του φασισμού όλο και ταΐζεται παντού…

Σχόλιο στο Twitter της δημοσιογράφου Ιμέν Μελάζ για τη φωτογραφία, χαρακτηριστική της άγριας καταστολής των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση Μακρόν:

«Αυτή η γυναίκα είναι η μητέρα μου. 50 ετών, νοσοκόμα, επί τρεις μήνες δούλευε 12 με 14 ώρες τη μέρα. Κόλλησε κορωνοϊό. Σήμερα διαδήλωνε για αύξηση μισθών, για αναγνώριση της δουλειάς της. Υποφέρει από άσθμα. Φορούσε τη νοσοκομειακή μπλούζα της. Έχει ύψος 1,55 μ.»

Στον αντίποδα ο Δ. Κουτσούμπας στη χθεσινή εκδήλωση, που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Υγείας – Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής, με θέμα «Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών» τόνισε:

Σήμερα το ΚΚΕ στέκεται μπροστά σας με ήσυχη τη συνείδηση, με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους εσάς που δίνετε μια τιτάνια μάχη για τον ίδιο τον άνθρωπο. Χωρίς μεγάλα λόγια και ανέξοδα χειροκροτήματα, σας καλούμε να σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα, αφού ήδη βρισκόμαστε σε μια νέα φάση.

Εμείς λέμε καθαρά: Οφείλουμε να ασχοληθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας, το δικαίωμα των εργαζομένων και όλου του λαού να έχουμε σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Ένα σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι, όπως σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Με πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, όπου θα παρέχονται από το κράτος δωρεάν όλες οι εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, φάρμακα, εμβόλια, χωρίς πληρωμές, συμμετοχές, χωρίς πλαφόν και περικοπές, σύμφωνα με τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.

Δείτε ακόμα...