Στην Πρεσβεία του Καζακστάν ΚΚΕ και ΚΝΕ: Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο λαό του Καζακστάν

Ο Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος σε συνάντηση με τον σύμβουλο της πρεσβείας του Καζακστάν
Ο Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος σε συνάντηση με τον σύμβουλο της πρεσβείας του Καζακστάν

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο λαό της ασιατικής χώρας που συγκλονίστηκε πρόσφατα από μεγάλες διαδηλώσεις. 

«Καταγγείλαμε την αιματηρή καταστολή, την εκατόμβη νεκρών, τη σύλληψη χιλιάδων διαδηλωτών» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι σε συνάντηση με τον σύμβουλο της πρεσβείας του Καζακστάν ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των  συλληφθέντων διαδηλωτών και όλων των πολιτικών κρατουμένων όπως και την ικανοποίηση των αιτημάτων των κινητοποιήσεων που συμπεριλαμβάνουν αιτήματα για συνδικαλιστικές ελευθερίες.  

Επίσης ζητήθηκε η παύση των πολιτικών διώξεων, η άρση της απαγόρευσης ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα του Καζακστάν και η νομιμοποίηση της δράσης του Σοσιαλιστικού Κινήματος του Καζαστάν.  

Ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε πως «δεν τελειώνει εδώ αυτός ο αγώνας. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίζουν μαχητικά να διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στο λαό του Καζακστάν». 

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...