Στην τελική ευθεία για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο δράσης 21 – 22 Μάη

Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο 2022 εδδυε

Με τις μεγάλες συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης, στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμη πόλεις ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις να δίνουν το έναυσμα για μαχητική συνέχεια, σειρά παίρνουν τώρα οι δραστηριότητες που οργανώνουν στις 21 – 22 Μάη η ΕΕΔΥΕ, Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα.

Οπως αναφέρει η ΕΕΔΥΕ στο κάλεσμά της: «Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές».

Στην Αττική το μεγάλο ραντεβού είναι την Κυριακή 22 Μάη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό – συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Η προετοιμασία των Επιτρόπων Ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων εντείνεται για τη βδομάδα που απομένει, ώστε η φετινή πορεία να είναι ιδιαίτερα μαζική, να αποτελέσει στεντόρειο μήνυμα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία και την εμπλοκή της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ οργανώνει Πορεία Ειρήνης επίσης την Κυριακή 22 Μάη, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Γ’ Σώμα Στρατού.

Σε παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 22 Μάη, με εκκίνηση στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία Μεσσήνης, καλούν η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και όλες οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την ίδια μέρα θα διοργανωθεί μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε μεγάλη συναυλία το Παρασκευή 20 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, και στην παγκρήτια πορεία στη βάση της Σούδας την Κυριακή 22 Μάη, στις 12 μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στη Λάρισα, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή στην 630 μ.μ., στην πλατεία ΑΤΑ.

Από το μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την περασμένη Πέμπτη

Αυτήν την Κυριακή 15 Μάη θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανικάρια αντιιμπεριαλιστική Πορεία Ειρήνης με εκκίνηση από τον Κάμπο (Πέτρινο) στις 11 π.μ. και με τερματισμό στο Αυλάκι.

Επίσης αυτήν την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η Πορεία Ειρήνης στη Λήμνο, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το πάρκο Ανδρωνίου και θα καταλήξει στο δημαρχείο της Μύρινας.

Το Σάββατο 21 Μάη, στις 11 π.μ. συγκέντρωση και συναυλία οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η Γραμματεία ΕΕΔΥΕ Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, έξω απ’ το κτίριο του ΕΚ. Την Κυριακή οργανώνουν διαμαρτυρία στον Αραξο, ενώ το ΕΚ Αγρινίου και η Επιτροπή Ειρήνης Αιτωλοακαρνανίας θα βρεθούν στην πύλη της βάσης του Ακτίου. Εκδηλώσεις προγραμματίζονται επίσης εκείνο το Σαββατοκύριακο σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Ανδραβίδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ληξούρι και Βαθύ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...