Στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές οι στρατευμένοι να ενισχύσουμε τη “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού

Στρατευμένοι - Στρατιώτες - Φαντάροι - Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ.Λ Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ.Λ Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΣ/EUROKINISSI)

Πολλοί νέοι στρατευμένοι στις βουλευτικές εκλογές ενίσχυσαν το ΚΚΕ, για πρώτη φορά,εκτιμώντας την ανιδιοτέλεια,την αγωνιστικότητα των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε κάθε χώρο για το σύνολο των αναγκων του λαού και της νεολαίας. Ψήφισαν ΚΚΕ για”100% μαχητική-λαικη αντιπολίτευση” στην αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Οι νέοι καθημερινά βλέπουμε ποιος στέκεται στο πλευρό μας,πηγαινει κόντρα στην κυριαρχη πολιτικη και την λογική “σκύψε το κεφάλι” και της ατομικής ευθύνης.

Την ίδια λογική που το κράτος και οι κυβερνήσεις επιχειρούν να περάσουν στην συνείδηση μας και κατά την διάρκεια της θητείας φορτώνοντας μας όλα τα βάρη για να ανταπεξέλθουμε. Από τον ρουχισμό, τα αναλώσιμα,τα καθαριστικά…

Την λογική ότι δεν υπάρχει ευθύνη όταν το φαΐ δεν τρώγεται, όταν μαγειρεύεται μέσα στην βρώμα,ακόμα και όταν δηλητηριάζονται δεκάδες φαντάροι επιχειρείται να κρυφτεί η ευθύνη κράτους και διοίκησης,όπως έγινε τις προηγούμενες μέρες στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ.

Την λογική ότι την ίδια ώρα που υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις στο στρατόπεδο στις οποίες όμως δεν έχουν πρόσβαση οι χιλιάδες φαντάροι που παρουσιάστηκαν οι οποίοι δεν είχαν χλωρίνη ούτε καν για τις τουαλέτες και έπρεπε να την προμηθευτούν μόνοι τους.

Για όλα τα παραπάνω το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που έφερε τα προβλήματα στην βουλή. Αυτό επέδρασε σε συνδυασμό με την αποφασιστική στάση πολλών φαντάρων και έγιναν διορθωτικές κινήσεις από την διοίκηση .

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που θέτει ξεκάθαρα ότι είναι κόντρα στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, οργανώνει τον αγώνα για αποδέσμευση, έτσι ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να μην συμμετέχουν σε επικίνδυνους σχεδιασμούς που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα μας (αποστολές σε Σαχέλ, εξοπλισμός στην Ουκρανία, κτλ), να μην ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, λεφτά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες σε υγεία, παιδεία, οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων. 

Και στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές οι στρατευμένοι πρέπει να πάρουμε την σκυτάλη από τις βουλευτικές και να το “πάμε αλλιώς”, γιατί το “πάμε και όπου βγει” δεν βγάζει πουθενά. Να ενισχύσουμε την “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού!

Με περισσότερους κομμουνιστές Δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους για να αποκαλύπτουν, να βάζουν φρένο, να οργανώνουν τον αγώνα κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που εφαρμόζεται σε κάθε δήμο -περιφέρεια.

Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. 

Να δυναμώσει το φως μέσα στο σκοτάδι που ζούμε και από καλύτερο μετερίζι να οργανώνεται ο αγώνας σε κάθε περιοχή για κάθε πρόβλημα κόντρα στην πολιτική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και άλλων κολαούζων τους.  

Για να έρχονται στο προσκήνιο όλα τα προβλήματα των στρατευμένων έτσι ώστε γρήγορα και αποφασιστικά να επιλύονται όπως δείχνει και η πείρα τόσο από το πρόσφατο παράδειγμα στο ΚΕΤΘ, αλλά και από πολλά ακόμα που επιλύθηκαν επειδή η διεκδίκηση των φαντάρων και η ανάδειξή τους από το ΚΚΕ πίεσε κυβέρνηση και διοικήσεις στρατοπέδων.

Καίσαρης Νίκος, Στρατιώτης ΤΘ

Δείτε ακόμα...