Στις…λεπτομέρειες η μη υπουργοποίηση Αποστολάκη

EUROKINISSI

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κρυφτούν αλλά η …χαρά δεν τους αφήνει.

Γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο «blame game» για το ποιος «δυναμιτίζει» τη συναίνεση, με αφορμή τη μη υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Η μεν ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκαλύφθηκαν οι υποκριτικές εκκλήσεις για συναίνεση, ειδικά στο «εθνικό ζήτημα» της Πολιτικής Προστασίας. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ότι αυτός επιδιώκει ουσιαστική συναίνεση και όχι πυροτεχνήματα, πετώντας το μπαλάκι στη ΝΔ για τους χειρισμούς της.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Τζανακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αφού πρώτα «κοκόρισε» ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με τον κ. Μητσοτάκη», επειδή «υλοποιεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη, ταξική και ακροδεξιά πολιτική», στη συνέχεια άρχισε να απαριθμεί και να αναλύει τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει συναίνεση με τη ΝΔ!

Οπως είπε, στην περίπτωση Αποστολάκη, η κυβέρνηση δεν επιδίωξε καμιά «πολιτική, στρατηγική, επιχειρησιακή συνεννόηση» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα του «ήθελε συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις, και κυρίως συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και επί του προσώπου», αφού θα είχαν ικανοποιηθεί «άλλες πολιτικές, στρατηγικές και επιχειρησιακές προϋποθέσεις (…) Και τούτο προϋποθέτει συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών».

Με άλλα λόγια, στις «λεπτομέρειες» κρίθηκε η μη υπουργοποίηση του Αποστολάκη, ως επιστέγασμα της συναντίληψης των δύο κομμάτων για την Πολιτική Προστασία και όχι μόνο. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η στρατηγική τους σύμπλευση για την ανάκαμψη του κεφαλαίου είναι το πραγματικό έδαφος όπου «ωριμάζει» ακόμα και ο διορισμός υπουργών «κοινής αποδοχής», όπως είχε ζητήσει και στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...