Στο δρόμο ξανά οι φοιτητές απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και την καταστολή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, για τη συνέχιση των σπουδών τους, ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια και κατά του αυταρχισμού.

«Θέλουμε να ξαναμπούμε στις σχολές μας! Δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία – πειθαρχικά – διαγραφές!», δηλώνουν οι φοιτητές, καλώντας κυβέρνηση και διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο 28 φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού την προηγούμενη βδομάδα, «δεν θα αφήσουμε να χαθεί και 3ο εξάμηνο, τη στιγμή που η κυβέρνηση κρατά ανοιχτά τα επί πληρωμή προγράμματα και επιδιώκει να βάλει στον “γύψο” τους αγώνες μας! Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια! Αντί να μειώνει τη χρηματοδότηση για την Παιδεία, να δίνει 30 εκατ. ευρώ για δυνάμεις καταστολής, να δώσει χρηματοδότηση στα ιδρύματα για να προσληφθεί καθηγητικό και υγειονομικό προσωπικό, φύλαξης, συντήρησης, καθαριότητας των ιδρυμάτων και των εστιών. Να αναβαθμίσει εδώ και τώρα υποδομές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να αξιοποιήσει χώρους που ανήκουν στην περιουσία των ιδρυμάτων, για να διαμορφωθούν επιπλέον χώροι διδασκαλίας με σκοπό να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα σε κλιμάκια».

«Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!», δηλώνουν για μια ακόμα φορά οι φοιτητές. «Οι χιλιάδες φοιτητές που βγήκαμε στους δρόμους θα υψώσουμε τείχος στις σχολές μας, δεν θα επιτρέψουμε στην αστυνομία να πατήσει το πόδι της. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά τους αγώνες μας για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη, θα συνεχίσουμε να της χαλάμε τη σούπα». «Απέναντι στην επίθεση στις ζωές και τις σπουδές μας, απέναντι στην τρομοκρατία, στην καταστολή και τις απαγορεύσεις θα απαντήσουμε με τον οργανωμένο μας αγώνα στο πλευρό όλων των εργαζομένων. Αυτή είναι η πραγματική μας δύναμη!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...