Στο ίδιο έργο θεατές…

Ελληνική Αστυνομία - Γυναίκες
Πηγή: Eurokinissi

Αφορμή του άρθρου αυτού είναι η εξέλιξη της πανδημίας και τα ανακοινωθέντα μέτρα εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ως αστυνομικός και κυρίως ως πολίτης βλέπω πάλι την πανδημία να είναι σε έξαρση, τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό στα όρια της εξάντλησης, οι κλίνες ΜΕΘ να μην επαρκούν και το πιο ανατριχιαστικό και χυδαίο να βαπτίζεται κανονικότητα ο θάνατος 30 ή 50 συνανθρώπων μας. Να βαπτίζεται κανονικότητα η μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία “μίας νόσου” με ό,τι συνεπάγεται αυτό για άλλους ασθενείς με σοβαρές νόσους, όπου ακυρώνονται εγχειρήσεις, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ ή να ακυρώνονται θεραπείες ( π.χ. χημειοθεραπείες) ή και τακτικά ραντεβού και εξετάσεις. Πολιτικά ανήθικη και αισχρή η κυβερνητική πολιτική που έχει υποβαθμίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, υποβάθμιση που συνεχίστηκε προσέτι τα χρόνια της πανδημίας.

Αισχρό και ανήθικο το αφήγημα της ατομικής ευθύνης για την προστασία από τον ιό του COVID-19 που καλλιεργείται από τη κυβέρνηση και τους γνωστούς κονδυλοφόρους της στα ΜΜΕ. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτή η τακτική είναι να αποσιωπήσουν τις ευθύνες τους για τους 15000 νεκρούς από τον κορoνοϊό και την αποτυχία γρήγορης αποπεράτωσης του εμβολιαστικού προγράμματος.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ωστόσο βάζουν στη μάχη του ελέγχου της εξάπλωσης της πανδημίας, το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Η συνταγή δοκιμασμένη, αν και αποτυχημένη, αλλά η κυβέρνηση επιμένει σ’αυτή. Θα ξεκινήσουν έλεγχοι των αστυνομικών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου θα ζητούνται πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ακόμα ένα πάρεργο που ουδεμία σχέση δεν έχει με τη αποστολή μας που είναι η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Ίσα ίσα που τώρα στοχοποιούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης και ο κάθε συνάδελφος στο πεζοδρόμιο θα πρέπει να ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολισμού κάθε πολίτη, σαν να είναι ποινικός εγκληματίας και θα γίνουμε σάκος του μποξ ανάμεσα σε κυβέρνηση και την αγανάκτηση και οργή των πολιτών εναντίον της. Πρακτικές που μας γυρίζουν στα χρόνια της Χωροφυλακής, που και τότε πιστοποιητικά έλεγχαν άλλου τύπου βέβαια!

Έστω και τώρα η κυβέρνηση αντί για αστυνομικά μέτρα και τρομοκράτηση των πολιτών να κάνει άμεσα προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στη πρωτοβάθμια υγεία, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων, ουσιαστική ενημέρωση όλων των ανεμβολιαστων πολιτών, ώστε να αρθούν φοβίες- αμφιβολίες που έχουν κάποιοι, ειδικά όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα (π.χ. αυτοάνοσα νοσήματα). Προσλήψεις καθηγητών δασκάλων και αραίωση των μαθητών ανά τάξη, διότι μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων είναι από τα παιδιά μας που πάνε στο σχολείο.

Στις υπηρεσίες μας η πολιτική ηγεσία να φροντίσει το θέμα της καθαριότητας και απολύμανσης, την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων, το διαχωρισμό των θέσεων στα περιπολικά με προστατευτικό γυαλί (plexiglass).

Αυτά είναι άμεσα μέτρα που πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα για να μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Ένας αστυνομικός

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...