ΚΕΠΒ – Θήβα: Στο ίδιο έργο θεατές…

Στρατιώτες - φαντάροι - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ


Την μέρα που παρουσιαστήκαμε, μας είπαν ότι παίρνονται όλα τα μέτρα για την προστασία μας από τον covid-19 αλλά η καθημερινότητα απέδειξε πως αυτό δεν ήτανε τίποτα άλλο παρά λόγια. Όλα κι όλα τα μέτρα ήταν ένα τεστ την μέρα κατάταξης μας και στους θαλάμους μας να είμαστε οι μισοί, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρείται.

Υπάρχει γενικά το σκεπτικό να μην υπάρχει συνωστισμός μεταξύ φαντάρων από διαφορετικές πυροβολαρχίες και μοίρες, όμως κάθε μέρα αυτό ακυρώνεται στην πράξη.

Συγκεκριμένα, 6 πυροβολαρχίες αναγκαζόμαστε να πλένουμε σε 12 εξωτερικές βρίσες τα ποτήρια και τους δίσκους που τρώμε. Εκατοντάδες φαντάροι βάζουμε τα χέρια στους ίδιους κουβάδες με τα βρώμικα σφουγγάρια και το βρώμικο νερό με το λίγο, πολλές φορές, σαπούνι.

Βέβαια αυτό δεν καθιστά πρόβλημα μόνο για την μετάδοση του covid-19 αλλά γενικά για την υγιεινή μας καθώς οι δίσκοι και τα ποτήρια αφού τα πλένουμε εμείς δεν πλένονται και στα πλυντήρια όπως συνέβαινε παλαιότερα. Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον εδώ και 3 ΕΣΣΟ λόγω βλάβης και αναγκαζόμαστε να τρώμε σε σκεύη που πλένονται με βρώμικα σφουγγάρια σε κουβάδες με νερά που αλλάζονται μια φορά την ημέρα γιατί το σαπούνι στα μαγειρεία είναι λιγοστό. Αυτό έχει αναγκάσει πολλούς φαντάρους να μην τρώνε από τα μαγειρεία με αποτέλεσμα να ανεβαίνει κι άλλο το ήδη υπέρογκο κόστος της θητείας μας.

Τέλος το σχέδιο  πρόληψης της εξάπλωσης του covid-19 μετατρέπεται σε “σχέδιο αναπαραγωγής” του, αφού όλα τα πιθανά κρούσματα μπαίνουν μαζί χωρίς να γίνεται ατομική καραντίνα με αποτέλεσμα όποιο ύποπτο κρούσμα μπαίνει ως αρνητικό, γίνεται αυτομάτως υποψήφιο θετικό. Ουσιαστικά οι θάλαμοι ιχνηλάτησης είναι μια μεγάλη αναμονή για τους θαλάμους των νοσούντων.

Την ίδια ώρα που διατυμπανίζουν ότι ο Ελληνικός Στρατός αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας για την γύρω περιοχή και πανηγυρίζουν για της συμφωνίες που υπογράφουν δαπανώντας πάνω απ’ το 4% του ΑΕΠ, για εμάς όπως και έξω δεν δαπανούν ούτε τα ελάχιστα για να μπορέσουμε να βγάλουμε την θητεία μας με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Στρατιώτης ΚΕΠΒ Θήβας

Δείτε ακόμα...