Στο Κατάρ για μπίζνες ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης
Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης / Πηγή: Eurokinissi

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ πραγματοποίησε χτες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμίσει τις μπίζνες στα Ενεργειακά και άλλους κλάδους με την αραβική χώρα, όπως και να μπει σφήνα στις σχέσεις της με την Άγκυρα.

Χαρακτηριστικά, από το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπουν στο «ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης».

Τονίζουν ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani, «διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και επιστημών».

Προσθέτουν ότι στη συζήτηση που έγινε για τις «τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις» ο πρωθυπουργός «υπογράμμισε την ανάγκη για την επικράτηση κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή ενεργειών υπονόμευσης της ειρήνης εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία». Αναγνώρισε, εξάλλου, τον ρόλο του Κατάρ στην «κρίσιμη για τα ελληνικά συμφέροντα περιοχή του Κόλπου», τα συμφέροντα βασικά των εφοπλιστών.

Εξάλλου, «ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνάντηση, δόθηκε στον τομέα της Ενέργειας και στις δυνατότητες ενίσχυσης και συστηματοποίησης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, δεδομένης της ηγετικής θέσης του Κατάρ στην παραγωγή φυσικού αερίου», με τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει τον στόχο της αστικής τάξης για Ελλάδα «γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου Ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...