Στο Κίεβο ο γγ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε σήμερα στην Ουκρανία, στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Έφθασα στην Ουκρανία μετά την επίσκεψή μου στη Μόσχα» έγραψε, αναφέροντας ότι θέλει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για «την επέκταση της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διασφάλιση της απομάκρυνσης των αμάχων από τα πεδία των μαχών».

Ο Γκουτέρες αναμένεται να επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης την Μποροντιάνκα, το Ιρπίν και την Μπούτσα και ακολούθως θα συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την Τρίτη, ο Γκουτέρες βρέθηκε στη Μόσχα, όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την οποία χαρακτήρισε ως «πολύ χρήσιμη».

Είπε ότι ο Πούτιν συμφώνησε «κατ’ αρχήν» για την εκκένωση αμάχων από το Αζοφσταλ και ότι διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων του ΟΗΕ και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για να εξεταστούν οι λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...