Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το αμερικανικό «USNS YUMA»

Το USNS YUMA μεταγωγικό του Αμερικανικού Ναυτικού
Το USNS YUMA μεταγωγικό του Αμερικανικού Ναυτικού

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε το αμερικανικό μεταγωγικό «USNS YUMA» που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της προετοιμασίας της μεγαλύτερης “απόβασης” αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο έδεσε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη που έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ γίνεται με βάση την ήδη αναβαθμισμένη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, έπειτα κι απ΄ την υπογραφή του «Δευτέρου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)» ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Πρόκειται για την συμφωνία που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διάλογου» με τις ΗΠΑ και υπέγραψε η ΝΔ συνεχίζοντας, πλέον, στην 3η φάση αυτού του…διαλόγου.

Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει, πάντως, το γεγονός ότι το «USNS YUMA» στάλθηκε στη Θεσσαλονίκη ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...