Στο Πάρκο Ελευθερίας την Παρασκευή η συγκέντρωση αγωνιστικής «υποδοχής» της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Αφίσα - Συλλαλητήριο ενάντια στη συνεδρίαση της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στην ΑΘήνα

Αλλάζει ο τόπος της συγκέντρωσης της Παρασκευής 17 Σεπτέμβρη ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Θα γίνει στο Πάρκο Ελευθερίας και όχι στο Σύνταγμα, καθώς η κυβέρνηση με πρόσχημα τη συνάντηση Μεσογειακών κρατών την ίδια ημέρα, αποφάσισε να κλείσει το κέντρο τη Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλαδα, αναφέρει:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης και στο όνομα της πραγματοποίησης της συνάντησης των Μεσογειακών κρατών, η αστυνομία κλείνει το κέντρο της Αθήνας. Μπροστά σ’αυτή την κατάσταση η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις αμερικανικες βάσεις στην Ελλάδα, ενημερώνει πως η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 7μμ στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό, Μέγαρο μουσικής) και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Καταδικάζουμε τη Συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην Αθήνα και δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό «Μέγαρο Μουσικής») και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Εργατικά Σωματεία – ΕΕΔΥΕ – Φοιτητικοί Σύλλογοι – Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων – ΟΓΕ – Φορείς Λαϊκού Κινήματος».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...