Στο σκοτάδι και το κρύο ακόμη 3.500 νοικοκυριά

EUROKINISSI

Στο σκοτάδι και το κρύο εξακολουθούν να παραμένουν -ακόμα και για τέσσερις μέρες- 3.500 νοικοκυριά στην Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο αριθμός αυτός αφορά τα βόρεια προάστια της Αθήνας και ειδικότερα τις περιοχές της Εκάλης, του Διονύσου, του Αγ. Στεφάνου, του Κρυονερίου, της Άνοιξης, της Δροσιάς, του Αυλώνα, της Μαλακάσας, του Πολυδενδρίου, των Αφιδνών, της Ιπποκράτειου Πολιτείας και του Καλάμου.

Μάλιστα, δεν αποσαφηνίζει το πότε θα επανέλθει το ρεύμα σε αυτές και σε άλλες περιοχές ενώ για να …χρυσώσει το χάπι της χωρίς προηγούμενο ταλαιπωρίας, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε τη …μηδενική χρέωση δικτύου διανομής τον Φλεβάρη για όσους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και ανεξαρτήτως εταιρείας επλήγησαν από την κακοκαιρία. Ωστόσο, η μείωση αυτή θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

Απέναντι στη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των χιλιάδων οικογενειών, πολλών με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, οι οποίες εδώ και μέρες παραμένουν χωρίς ρεύμα, νερό, αβοήθητοι στο κρύο, οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αποτελούν πρόκληση.

Τα εκρηκτικά προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης της Ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, καθώς η υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, το καθεστώς των εργολαβιών ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, στην αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου.

Δείτε ακόμα...