Στο Σύνταγμα διαδηλώνουν εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς ενάντια στην ακρίβεια και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό

Στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή, συρρέουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι πίσω από τα πανό των σωματείων τους για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους για αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στον προϋπολογισμό καρμανιόλα που σήμερα σκοπεύει να ψηφίσει κυβέρνηση.

Στο πλάι των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των εν ενεργεία συναδέλφων τους βρίσκονται και οι απόστρατοι, ύστερα από κάλεσμα της Κίνησης για Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

«Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει μία λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» ακούγεται δυνατά από τους χιλιάδες διαδηλωτές.

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Μαζί με τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης – κύριας κατοικίας.

«Κουπόνια για το ρεύμα, κουπόνια φαΐ, σε λίγο θα μας δίνουμε κουπόνια για ζωή» και «Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία» βροντοφωνάζουν οι εργαζόμενοι.

Δείτε ακόμα...