Στο Σύνταγμα το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα - Φοιτητικοί Σύλλογοι μπροστά στα Προπύλαια τους Πανεπιστημίου - Φλεβάρης 2021
Φώτο Αρχείου / Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα – Φοιτητικοί Σύλλογοι μπροστά στα Προπύλαια τους Πανεπιστημίου – Φλεβάρης 2021

Στο Σύνταγμα έχει φτάσει το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, που διατρανώνει την αντίθεση φοιτητών, εκπαιδευτικών, μαθητών κι εργαζομένων στο νομοσχέδιο που συζητιέται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ και τους φραγμούς στις σπουδές, την ίδια ώρα που τα πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο παραμένουν κλειστά για τους φοιτητές.

«Θα μείνει στα χαρτιά» ξεκαθαρίζουν οι φοιτητές για το απαράδεκτο νομοσχέδιο και απαιτώντας να ανοίξουν ξανά οι σχολές τους, να ξαναγίνουν φοιτητές φωνάζουν προς την υπουργό Παιδείας: «Ως εδώ!» ανοίξτε τώρα τις σχολές. 

«Φοιτητές – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε νωρίτερα από τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων όταν η πορεία έφτασε στο ύψος του υπουργείου Εργασίας. «Φωνάζουμε δυνατά για τους εργαζόμενους γονείς μας που βρίσκονται στο δρόμο και αγωνίζονται μαζί μας», τόνισαν και απηύθυναν κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο: «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα χει το παιδί σου».

Όταν φοιτητικά μπλοκ κατευθύνθηκαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ έγινε από την πλευρά τους χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Ωστόσο οι χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα και καταδικάζοντας το απαράδεκτο νομοσχέδιο.

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...