Στόχος

Νατοϊκή Αρμάδα στο Μαράθι, στη Σούδα, το 2008
Φώτο Αρχείου / Νατοϊκή Αρμάδα στο Μαράθι, στη Σούδα / Πηγή: Eurokinissi

«Σε μία απόσταση σε ευθεία γραμμή, περίπου 12 χιλιομέτρων, υπάρχει ο Ναύσταθμος Κρήτης, οι λιμενικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ (Κ-14), οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών και καυσίμων Εθνικών και ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης, η 115 ΠΜ, η αμερικάνικη βάση. Σύνολο, 6 μάχιμες στρατιωτικές μονάδες! Επιπλέον, οι πολιτικές – λιμενικές εγκαταστάσεις και οι εγκαταστάσεις του διεθνές αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” ανεβάζουν το σύνολο σε 8 πολεμικούς στόχους, δίπλα στην πόλη των Χανίων. Δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα – και από όσο γνωρίζω στην Ευρώπη – όπου να είναι συγκεντρωμένες τόσες πολλές στρατιωτικές μονάδες. Συνεπώς, όσο κι αν πλαστά οι κυβερνήσεις μιλάνε για ασφάλεια, η πραγματικότητα (και η στρατιωτική!) είναι πως είμαστε ο πρώτος στόχος σε μία ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη! Είναι επίσης συσσωρευμένες τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών και καυσίμων στον Ορμο της Σούδας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να συμβεί ένα μοιραίο ανθρώπινο λάθος, με ολέθριες συνέπειες για την περιοχή».

Είναι μερικά μόνο απ’ όσα ακούστηκαν σε εκδήλωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, και μάλιστα από απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, τον Τ. Ταβερνάρη.

Ολα αυτά βέβαια δεν χωράνε στους «παχιούς τίτλους» για τις «καλύτερες από ποτέ σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ», που θα ντύσουν τις συναντήσεις του Μπλίνκεν με τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα.

Χρειάζεται όμως να γίνουν κριτήριο για τον λαό, για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και στις εκλογές: Για να σημαδέψει την κοινή στρατηγική ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που την επόμενη μέρα θα πάνε τη σκυτάλη της εμπλοκής παρακάτω, κάνοντάς τον στόχο των ανταγωνισμών.

Δείτε ακόμα...