Στόλτενμπεργκ: Η Τουρκία υποφέρει απ’ την τρομοκρατική οργάνωση του PKK

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν

Η ασφάλεια της Φινλανδίας και της Σουηδίας έχει σημασία για το ΝΑΤΟ, όμως η Τουρκία υποφέρει απ’ την τρομοκρατική οργάνωση του PKK, σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ.

Ο επικεφαλής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των δύο χωρών για το ΝΑΤΟ αναφέροντας τη συμμετοχή σε κοινά γυμνάσια της Σουηδίας και της Φινλανδίας με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ιδιαίτερα στη Βαλτική.

“Η ασφάλεια της Φινλανδίας και της Σουηδίας έχει σημασία για το ΝΑΤΟ και πολλοί σύμμαχοι έχουν ήδη αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις γι’ αυτό. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση και έχουμε αυξήσει την παρουσία μας στην περιοχή, μεταξύ άλλων με περισσότερες ασκήσεις”, σημείωσε με νόημα ο Στόλτενμπεργκ.

Όσον αφορά, τις ανησυχίες που εκφράζει η Τουρκία ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απάντησε: “Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών ανησυχιών της Τουρκίας για την τρομοκρατική οργάνωση PKK, και να βρούμε ενιαίο δρόμο προς τα εμπρός. Η Τουρκία έχει υποφέρει από το PKK και έχει υποφέρει περισσότερο από την τρομοκρατία από οποιονδήποτε άλλο Σύμμαχο. Έτσι, η Τουρκία έχει εύλογες ανησυχίες, τις οποίες όλοι οι Σύμμαχοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη”.

Δείτε ακόμα...