Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσαν συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου

Στον Βόρειο Ειρηνικό κατέπεσε τελικά ο κινεζικός πύραυλος, «Long March 5B», βάρους 23 τόνων, για τον οποίο είχε σημάνει συναγερμός σε πολλές χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, καθώς δεν ήταν γνωστό το σημείο εισόδου του στην ατμόσφαιρα και η περιοχή όπου θα έπεφταν τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαστημικής Επιτήρησης και Παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSST), το τμήμα του πυραύλου αποσυντέθηκε μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα και κάποια συντρίμμια έπεσαν στον ωκεανό.

Η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ (USSPACECOM) ανακοίνωσε μέσω δύο διαδοχικών μηνυμάτων στο Twitter ότι κομμάτια από το εκτός ελέγχου τμήμα του κινεζικού πυραύλου έπεσαν κάπου στον νότιο-κεντρικό και στον βορειοανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό

Ο πύραυλος είχε στις 31 Οκτωβρίου θέσει σε τροχιά το τρίτο και τελευταίο τμήμα του νέου κινεζικού διαστημικού σταθμού. Στη συνέχεια το κεντρικό τμήμα του πυραύλου, βάρους 23 τόνων, άρχισε να χάνει ύψος γυρνώντας γύρω από τη Γη, προκαλώντας ανησυχία για το πού θα μπορούσε να πέσουν τα μεταλλικά συντρίμμια του μετά την επανείσοδο τους στην ατμόσφαιρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...