Στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» από αύριο η έκθεση για την εποποιία του ΕΑΜ και του ΔΣΕ

έκθεση του πεαεα-δσε στην καισαριανή

Στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» της Νίκαιας θα λειτουργεί από αύριο Πέμπτη 4 Νοέμβρη η σημαντική Έκθεση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), που διοργανώνει προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ. 

«Προσδοκώντας να φωτίσουμε ακόμα καλύτερα την ιστορία της πάλης του λαού μας στην Έκθεση περιλαμβάνονται κείμενα και φωτογραφίες, ένα υλικό μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η ιστορία του ΕΑΜ, του μεγαλειώδους αντιστασιακού λαϊκού αγώνα, που συνδέεται με την απελευθέρωση, τη μεγάλη στιγμή της ταξικής αναμέτρησης του Δεκέμβρη του 1944 και στη συνέχεια με την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας το έπος του ΔΣΕ» αναφέρει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. 

Συγκεκριμένα, η Έκθεση θα λειτουργήσει την Πέμπτη 4 Νοέμβρη τις ώρες 5.30 μ.μ. – 8 μ.μ.

Την Παρασκευή 5 Νοέμβρη και το Σάββατο 6 Νοέμβρη οι ώρες λειτουργίας θα είναι: 9 π.μ. – 12 μ. και 5.30 μ.μ. – 8 μ.μ.

Υπενθυμίζεται πως η Έκθεση λειτούργησε αρχικά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στα εγκαίνια της οποίας παρέστη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από αύριο μεταφέρεται στη Νίκαια (Θηβών 243) προς τιμήν και των 77 χρόνων από το Μπλόκο της Κοκκινιάς. 

Βιβλιοπαρουσίαση στο πλαίσιο της Έκθεσης

έκθεση του πεαεα-δσε στην καισαριανή

Το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο πλαίσιο της Έκθεσης θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Το ΚΚΕστον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41».

Τη βιβλιοπαρουσίαση θα κάνει ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τις οργανωμένες επισκέψεις στην Έκθεση, με ξενάγηση από ομάδα ιστορικών της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (210-8222952, από τις 9.00 έως τις 14.00).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...