Στου βούρκου μέσα τα νερά…

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας τις προάλλες για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι εκτός πραγματικότητας. Γιατί, αν και ήταν μεν υπαρκτό, ήταν περιορισμένο το ποσοστό των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων που δεν ήξεραν, μπερδεύτηκαν, παρασύρθηκαν από τη μεγάλη αβάντα που έκανε μια ολόκληρη περίοδο το ίδιο το σύστημα και πρώτα απ’ όλα τα ΜΜΕ, αλλά και άλλοι μηχανισμοί στη Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της, εμφανίζοντάς τους ως αντισυστημικούς, ως παιδιά της διπλανής πόρτας, δίνοντάς τους πρόσβαση σε χώρους εργασίας με τις πλάτες των αφεντικών, σε φτωχογειτονιές με τις πλάτες διαφόρων παραγόντων, κρύβοντας συστηματικά την επικίνδυνη ναζιστική ιδεολογία τους και την ανάλογη δράση.

Σήμερα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και παρερμηνείες: Η φασιστική εγκληματική ιδεολογία και πολιτική τους έχει αποκαλυφθεί.

Αυτή τη λογική την αναπαράγουν και άλλα κόμματα του συστήματος. Ας πούμε δεν είναι λίγες οι φωνές στην ΝΔ που λένε ότι χρειάζεται να ανέβει η ατζέντα στα ζητήματα της μετανάστευσης κ.α., έτσι ώστε να μη δίνεται χώρος σε ακροδεξιά κόμματα. Ή ποιος μπορεί να ξεχάσει τις παλιότερες δηλώσεις περί μιας «σοβαρής ΧΑ» στελεχών της ΝΔ; Ένας προβληματισμός που δεν έχει εγκαταλειφθεί…

Το χάιδεμα στα αυτιά των ακροδεξιών και οπαδών των ναζί καλά κρατεί.

Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι τόσο απλά.

Μια αλυσίδα γεγονότων που έχουν προηγηθεί αλλά και που εξελίσσονται παράλληλα με αυτή τη δήλωση αποδεικνύουν και άλλα ζητήματα.

Ο Κασιδιάρης και άλλα πρώην στελέχη της ΧΑ, με δηλώσεις και συζητήσεις στα ΜΚΔ, καλούν σε ψήφο συγκεκριμένων κομμάτων του συστήματος, στο όνομα της καταδίκης του Μητσοτάκη, ανοίγοντας ακόμα και το ενδεχόμενο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ! Ζητήματα που ανοίγονται ήδη σε κάποιες περιοχές της Αττικής από πρώην στελέχη της ΧΑ.

Τέτοια δραστηριότητα, με επιβεβαιωμένα στοιχεία, εξελίσσεται ήδη στον Δήμο Κορωπίου και σε άλλες περιοχές των Μεσογείων και της Ανατολικής Αττικής, όπως και στο Μενίδι, στο οποίο διαδίδουν ανοιχτά μέλη του μορφώματος του Κασιδιάρη. Στον Δήμο δηλαδή που όλως τυχαίως (;) ο Χρ. Ηλιάδης, πρώην υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. και στη συνέχεια με κόμμα του Βελόπουλου στις εκλογές του 2019, ο οποίος στην εφημερίδα του «φιλοξένησε» συνέντευξη από τον ναζιστή Κασιδιάρη, ήταν παρών στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μενίδι, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα. Για να διασκεδάσουν μάλιστα τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια ενός κόσμου στην περιοχή, τα έριξαν στο Σπίρτζη που παρέσυρε δήθεν τον Τσίπρα…

Αντίστοιχα περιστατικά λαμβάνουν χώρα και σε περιοχές της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Πειραιά, όπως στο Πέραμα, καθώς και σε ορισμένους κλάδους επαγγελματιών στην Αττική, όπου παρατηρείται ανάλογη «κατεύθυνση» από τα ορφανά της ΧΑ που ακολουθούν τώρα τον Κασιδιάρη.

Αποκορύφωμα είναι σήμερα και η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε τηλεοπτικό πάνελ απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν θεωρεί φυσιολογικό κάποιος που ψήφιζε μέχρι τώρα Χρυσή Αυγή και Κασιδιάρη να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν πολλά δεν μαζεύονται;

Μετά τα σφιχταγκαλιάσματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του παραρτήματος της αντικομμουνιστικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) στην Καστοριά…

Μετά τα κοινά ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, μαζί με πρώην υποψήφιο της Χρυσής Αυγής…

Τα χαϊδέματα των κομμάτων του συστήματος στους νυν και πρώην Χρυσαυγίτες είναι τρανή απόδειξη πόσο βαθιά δεμένες με το σύστημα είναι αυτές οι δυνάμεις. Απόδειξη όμως και πόσο ψεύτικος και κενός είναι ο αντιφασισμός απ’ όλους αυτούς.

Ας προβληματιστεί ο κάθε εργαζόμενος, αριστερός, αγωνιστής προοδευτικός, μπορεί αντίπαλο δέος «στη δεξιά του Μητσοτάκη», να είναι ένα συνονθύλευμα που να περιλαμβάνει τη μισή ΝΔ, το μισό ΠΑΣΟΚ των μνημονίων μέχρι ξεσκολισμένους ακροδεξιούς;

Η μόνη δύναμη που στέκεται με συνέπεια απέναντι στον φασισμό, στα μορφώματα, στην ιδεολογία του και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, είναι το ΚΚΕ. Η μόνη σίγουρη επιλογή και στην κάλπη, για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται πραγματικά αριστερός, προοδευτικός και αντιφασίστας!

Αναπαραγωγή από 902.gr

Δείτε ακόμα...