Στρατευμένοι ΕΛΔΥΚ: Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο πολύχρονο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης

Τις τελευταίες μέρες οι στρατευμένοι συνολικά αλλά και συγκεκριμένα όσοι βρισκόμαστε στη δύναμη της ΕΛΔΥΚ, μια ανάσα δηλαδή από μια από τις πιο ταλαιπωρημένες περιοχές διαχρονικά, γινόμαστε μάρτυρες σε ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο επεισόδιο εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Παρά το αφήγημα των επιτελείων περί “αυτοάμυνας” οι στρατευμένοι γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει υπό την κατοχή του εδάφη Παλαιστινίων με την διαχρονική στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και διαπράττουν έγκλημα εις βάρος των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες με θύματα ταλαιπωρημένο άμαχο πληθυσμό. Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έγκλημα-γενοκτονία, με χιλιάδες νεκρούς, σακατεμένους, προκαλώντας τεράστιο κύμα προσφυγιάς και ξεριζωμού.

Οι στρατευμένοι της ΕΛΔΥΚ καταδικάζουμε με αποτροπιασμό την ισραηλινή επίθεση και καταγγέλλουμε την στήριξη στην ισραηλινή σφαγή απορρίπτοντας ακόμη κι αυτά τα ψηφίσματα στον ΟΗΕ για “κατάπαυση του πυρός”. Με αυτόν τον τρόπο εμπλέκεται η χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλευρό της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ

Οι στρατευμένοι, ξέρουμε για τον αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο κράτος και δεν πρόκειται ξαφνικά να υποκύψουμε στο αφήγημα που μετατρέπει τον θύτη σε θύμα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου που κι αυτοί εκδηλώνουν με μαχητικό και συγκινητικό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, για να ακουστεί ακόμη πιο βροντερά η απαίτηση για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”Για αυτό το λόγο και χαιρετίζουμε τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και το ορμητικό ποτάμι στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Θα θέλαμε και εμείς να δώσουμε το παρόν και να φωνάξουμε μαζί με το λαό και τη νεολαία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» 

Απ’ τη μεριά μας λοιπόν λέμε και εμείς:

Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας στο πολύχρονο και προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Τώρα αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά

Στρατευμένοι, Σύνταγμα ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...