Στρατηγικά ορθές

Σχέδιο Γαλλικής φρεγάτας Belhara
Γαλλική φρεγάτα Belhara

«Επί της αρχής στρατηγικά ορθές επιλογές, που έχει ήδη η χώρα από το 2018», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις συμφωνίες για τα εξοπλιστικά με τη Γαλλία, διεκδικώντας μερτικό στη διαπραγμάτευσή τους απ’ όταν ήταν στην κυβέρνηση. Αλλά, για να δούμε, ποιες είναι αυτές οι «στρατηγικά ορθές επιλογές»;

Εχουμε και λέμε: Η δαπάνη μερικών επιπλέον δισ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα που δεν έχουν για προτεραιότητα την άμυνα της χώρας, αλλά την αναβάθμιση τη ελληνικής αστικής τάξης στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου σέρνουν βαθύτερα τη χώρα, όπως θα γίνει και σε λίγες μέρες, με την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις. Είναι, επίσης, η ενίσχυση της «ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, πανομοιότυπα με την κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι η συμφωνία με τη Γαλλία είναι ένα ακόμα βήμα για τη συγκρότηση ενός μάχιμου ευρωστρατού, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων όπου Γης.

Η στήριξη λοιπόν σ’ αυτές τις «στρατηγικά ορθές επιλογές» δίνει το στίγμα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι βέβαια τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει δυο αράδες πιο κάτω για την τσέπη του λαού, που κι ο ίδιος στράγγισε, εκπληρώνοντας κάθε χρόνο τον στόχο του 2% για εξοπλιστικές δαπάνες, όπως έχει συμφωνηθεί στο ΝΑΤΟ.

Δείτε ακόμα...