Στρατιώτες από Αλεξανδρούπολη: Η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι με τους απεργούς

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη μας βρίσκει μέσα στα στρατόπεδα, αλλά όχι έξω από τους προβληματισμούς, τις δυσκολίες, τα άγχη της επιβίωσης και του αύριο. 

Οι συζητήσεις για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα με 8.62 τον μήνα, για την δυσκολία της εργασιακής ζούγκλας που μας περιμένει όταν βγούμε από εδώ είναι καθημερινές. Σκεφτόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες μας, τον ακόμα σκληρότερο χειμώνα που τους περιμένει με πολλές οικογένειες να μετράνε ευρώ το ευρώ και να υπολογίζουν πως δεν θα παγώσουν τους επόμενους μήνες.

Γι αυτούς τους λόγους μόνο σαν ελπίδα βλέπουμε αυτήν την απεργία. 

Οι εργαζόμενοι που κατεβαίνουν στον δρόμο και διεκδικούν μέσα από τα σωματεία τους αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, που ζητάνε φθηνό ρεύμα και θέρμανση αποτελούν πραγματική ελπίδα για όλους εμάς τους στρατιώτες που μοιραζόμαστε με τον λαό τις ίδιες ανάγκες και άγχη. Ιδιαίτερα ο λαός της Αλεξανδρούπολης που βλέπει τόσες επενδύσεις στην περιοχή ειδικά στον ενεργειακό τομέα άλλα και πολλές δυνατότητες αναξιοποίητες και ήδη ξέρει πως αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα την ίδια ώρα που κάποιων οι τσέπες θα σκάνε από την ζέστη εκατομμυρίων ευρώ. 

Σήμερα, 9 Νοέμβρη, που εκατοντάδες σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι είναι στον δρόμο ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους και διεκδικούμε και εμείς αύξηση του μισθού του στρατιώτη ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες μας ειδικά σε περίοδο ακριβείας καθώς και η δωρεάν παροχή όλων των καθημερινών αναγκαίων αναλωσίμων.

Άλλωστε μόνο οι συλλογικοί αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα. Αυτό έχουν δείξει πολλά πρόσφατα παραδείγματα από την Ελλάδα άλλα και από χώρες της Ευρώπης. Αυτό έχουμε ζήσει ως φοιτητές και εργαζόμενοι αρκετοί από εμάς που τώρα υπηρετούμε την θητεία μας. Γι αυτό η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι με τους απεργούς.

Στρατιώτες από στρατόπεδο «Ιωάννου» Αλεξανδρούπολη 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...