Στρατιώτες από Αλεξανδρούπολη: Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου είναι φάρος για τους αγώνες της εποχής μας

Κατάθεση στεφάνου από στρατευμένους στο μνημείο για τους πεσόντες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973 - 16/11/21 / Πηγή: ALT.GR

Ο ηρωικός ξεσηκωμός τον Νοέμβρη του ‘73 αποτελεί παρακαταθήκη σήμερα για τους νέους. Οι αγώνες και οι θυσίες εκείνης της περιόδου, είναι φάρος για τους αγώνες  της εποχής μας.

Περισσότερο από ποτέ σήμερα πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στις αστικές κυβερνήσεις που υπογράφουν συμφωνίες με ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στέλνοντας στον «ντάκο»  την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. 

Η χώρα μας να μην γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έχουν αιματοκυλίσει δεκάδες λαούς σε όλο τον κόσμο αποκλειστικά για τα δικά τους συμφέροντα.

Η ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή της ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη σε Νατοϊκή Βάση, εγκαθιστά μόνιμη δύναμη Νατοϊκών φαντάρων στο στρατόπεδο «Γιαννούλη», ενισχύει τους ανταγωνισμούς με την Ρωσία και μας θέτει άμεσα σε στόχο.

Γι αυτό εμείς οι φαντάροι που υπηρετούμε την θητεία μας στον ακριτικό Έβρο φωνάζουμε το σύνθημα “οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά”.

Καταγγέλλουμε την αποστολή Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εκτός συνόρων (Σαουδική Αραβία και σύντομα στο Σαχέλ της Κεντρικής Αφρικής κ.α).

Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας απέχοντας από ΝΑΤΟικές ασκήσεις και επεμβάσεις έξω από τα σύνορα!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Στρατιώτες από Αλεξανδρούπολη

Δείτε ακόμα...