Στρατιώτες από Έβρο: Τα χρήματα των οικογενειών μας πηγαίνουν σε Rafale, Φρεγάτες και ΝΑΤΟ – Τίποτα για την υγεία μας

EUROKINISSI

Την αντίδραση τους στην ψήφιση αλλά και την φιέστα του περασμένου μήνα για την απόκτηση των Rafale εκφράζουν στρατιώτες με επιστολή τους. Αναφέρουν ότι το κόστος για την παραλαβή των νέων  πολεμικών μαχητικών Rafale, τα υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς ταγμένους στην υπηρεσία των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, αποτελούν πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει και μέσα στα στρατόπεδα.

Ταυτόχρονα όπως σημειώνουν απαιτείται άμεσα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η πρόληψη στον Ελληνικό Στρατό παραμένουν αθωράκιστα, προς τον λαό και τους στρατιώτες των λαϊκών στρωμάτων, υποχρηματοδοτούμενα, με ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Τα στρατόπεδα μετατρέπονται σε χώρους καραντίνας για φαντάρους με κορονοϊό. Τα μαζικά τεστ που θα έπρεπε να γίνονται σε όλους του στρατιώτες περνoύν σε δεύτερη μοίρα ενώ πολλές φορές δεν πραγματοποιούνται.

Η κατάσταση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, αλλά η κυβέρνηση και το κράτος βλέπουν ως κόστος την προστασία μας και τις συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών.  Το ερώτημα είναι απλό! Πώς να στηριχτούν οι ανάγκες μας όταν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και του κράτους είναι διαφορετικές και τα χρήματα των οικογενειών μας πηγαίνουν στα Rafale, τις φρεγάτες και τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς;

Απαιτείται άμεσα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία.

  • Να διενεργούνται επαναλαμβανόμενα τεστ
  • Να σταματήσει το στοίβαγμα σε θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους
  • Να καθαρίζονται επαρκώς  οι τουαλέτες και να γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις
  • Να χορηγούνται δωρεάν τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την προστασία από τον κορονοϊό για όλη τη διάρκεια της θητείας ( μάσκες, αντισηπτικά, κτλ)
  • Να οργανωθεί από την υγειονομική υπηρεσία η προσωποποιημένη ενημέρωση όλων των στρατευμένων σχετικά με τα εμβόλια, προκειμένου να εξασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό εμβολιασμού, να καλυφθούν τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό, υλικά και μέσα των ΣΤ.ΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι για λογαριασμό της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων και της προσπάθειάς τους να αναβαθμίσουν το ρόλο τους στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της ολοένα βαθύτερης συμμετοχής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, η χώρα μας μετατρέπεται με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς σε μια απέραντη ευρωατλαντική πολεμική βάση εφόρμησης, καθιστώντας την ταυτόχρονα και στόχο αντιποίνων.

Ταυτόχρονα η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται  σε χώρο φόρτωσης και εκφόρτωσης του νέου πολεμικού φορτίου που θέλουν να περάσουν προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, μέσα από τον Έβρο τον Μάρτη, κάτι το οποίο αναφέρεται και στις δηλώσεις του  Πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ ο οποίος δήλωσε πως “η Αλεξανδρούπολη έχει αναδειχθεί ως βασικός κόμβος επιμελητείας, ειδικά για τον στρατό στην Ευρώπη, για τη μετακίνηση δυνάμεων και πόρων προς και από τη νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ”.

Εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα πως με όλα τα παραπάνω η Ελλάδα παίζει το ρόλο της διευκόλυνσης κάθε είδους ορέξεων, της συμμαχίας του ΝΑΤΟ! 

Η απάντηση του ελληνικού λαού και των στρατευμένων θα πρέπει να είναι μια:

ΕΞΩ το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι από την Ελλάδα! Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις. Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια που βάζουν σε κίνδυνο την χώρα μας.

Στρατιώτες από 31η Μ/Κ Ταξιαρχία στον Έβρο

Δείτε ακόμα...