Στρατιώτες από Κομοτηνή: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

Κομοτηνή - Στρατιώτες αποδίδουν τιμές - Ηρώο της πόλης
Φώτο Αρχείου / Κομοτηνή Μάιος 2020 – Στρατιώτες αποδίδουν τιμές – Ηρώο της πόλης / Πηγή: Eurokinissi

Με επιστολή τους που έστειλαν στο alt.gr στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην Κομοτηνή ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα που φωνάζει… «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο», όπως χαρακτηριστικά τονίζει. Ολόκληρη η επιστολή τους παρακάτω:

Στρατιώτες από όλη τη Ελλάδα ενώνουμε την φωνή μας, μαζί με τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα που δικαίως όλο το προηγούμενο διάστημα φωνάζει “Κάτω τα χέρια από το 8ωρο”. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, βάζει το κερασάκι στην τούρτα της κατάργησης των όποιων  εργασιακών δικαιωμάτων είχαν απομείνει. Φέρνει αυτό το νομοσχέδιο- έκτρωμα, κατά παραγγελία όπως πάντα του ΣΕΒ, για να καταργήσει το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία και να χτυπήσει τους πρωτοπόρους αγωνιστές- συνδικαλιστές, τα ταξικά σωματεία, για να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν στα τωρινά και μελλοντικά σχέδιά τους. Δεν παραδίδουμε δικαιώματα, ενός και πλέον αιώνα κατακτημένα με αγώνες και αίμα. Η επιστροφή στο 1900 δεν είναι εκσυγχρονισμός! Η επιστροφή στην “ανάπτυξη για όλους” όπως λέει η σημερινή  κυβέρνηση, ή στη “δίκαιη ανάπτυξη” όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι πατάει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων του λαού, οδηγεί τους εργαζόμενους να γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι για να πλουτίζουν οι μεγαλοεργοδότες!

Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές κ.α έδωσαν την απάντηση στις 10/6 με την μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών – ανάσα ελπίδας για το λαό που εμπνέει και εμάς τους στρατευμένους. Καλή επιτυχία και στη νέα απεργία στις 16 Ιούνη! Ακόμα περισσότεροι, πιο δυναμικά και αποφασισμένα για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα, να μην εφαρμοστεί ποτέ και πουθενά! Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να ανοίξουν το δρόμο για να δούμε καλύτερες μέρες, λιγότερες ώρες δουλειάς, περισσότερα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας.

Στρατιώτες από το στρατόπεδο Ηλιοπούλου, Κομοτηνή, 13/06/2021

Δείτε ακόμα...