Στρατιώτες από Πετροχώρι Ξάνθης: Τρεις μήνες μέσα και συνεχίζουμε!

Eίμαστε στρατιώτες από το στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη», του Πετροχωρίου της Ξάνθης που εδώ και 3 και πλέον μήνες (από το Νοέμβρη) δεν έχουμε πάρει έξοδο από το Στρατόπεδό μας… Ο λόγος δεν είναι ο τεράστιος όγκος των υπηρεσιών αλλά η ένδεια των μονάδων μας να μας προστατέψουν από την πανδημία.

Ενώ λοιπόν σε όλες τις μονάδες του νομού Ξάνθης οι έξοδοι δίνονται κανονικά, το Πετροχώρι που αποτελεί το μεγαλύτερο στρατόπεδο του νομού παραμένει εγκλεισμένο. Ο λόγος, όπως αποδεικνύεται είναι η απαράδεκτη ανεπάρκεια μέσων για να μεταφερθούν οι στρατιώτες στην πόλη χωρίς συμφόρηση… πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι μετά από πολλές πιέσεις μας δόθηκαν 2ωρα υπηρεσιακά καλώντας μας να βγούμε με δικά μας έξοδα (taxi)!!!!! Κι μας ενημέρωσαν πως οι μονάδες δεν έχουν ευθύνη για την έξοδό μας!!!

Η απόφασή αυτή δε δείχνει ενδιαφέρον για την υγεία των στρατιωτών, αλλά πραγματική γύμνια που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα ελάχιστα μέσα μετακίνησης για τους στρατιώτες… Φαίνεται πως τα φράγκα πήγαν στα Rafale!!!

Άλλωστε αν υπήρχε έστω και ελάχιστο ενδιαφέρον θα γνώριζαν ότι η στέρηση εξόδων μας στοιβάζει εν τέλει στους χώρους του ΚΨΜ και τους θαλάμους.

Είναι ντροπή αντί να σκεφτούν πως θα λύσουν την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των φαντάρων, να ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης σε μας λέγοντας ότι γίνει έξω από το στρατόπεδο είναι πρόβλημα των φαντάρων και όχι δικό τους.

Απαιτούμε να δοθούν κανονικά οι έξοδοι των στρατεύσιμων στο ακέραιο, με ευθύνη μετακίνησης αποκλειστικά της διοίκησης, την προσαρμογή των χώρων ανάπαυσης έτσι ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα και την αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων σε αυτούς. Δεν είναι πολυτέλεια να ζητάμε να βγουμε τόσους μήνες από το στρατόπεδο μας, είναι βασική ανάγκη μας.

Στρατιώτες από το στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη»

Δείτε ακόμα...