Στρατιώτες από Πρωτοκκλήσι Έβρου: Ούτε βήμα πίσω από τα πολιτικά μας δικαιώματα

Στρατιώτες του ΄Δ Σώματος Στρατού σε φυλάκιο στα σύνορα του Έβρου / Αύγουστος 2021
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες του ΄Δ Σώματος Στρατού σε φυλάκιο στα σύνορα του Έβρου / Αύγουστος 2021 / Πηγή: EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΣ

Συνεχίζουν να φτάνουν στο alt.gr καταγγελίες στρατιωτών για την προκλητική προσπάθεια τρομοκράτησης εφέδρων στρατιωτών. Στην τελευταία επιστολή τους στρατιώτες από το στρατόπεδο Βισβίζη στο Πρωτοκκλήσι Έβρου διαμαρτύρονται για τον αυταρχισμό στρατιωτικών αρχών και Κυβέρνησης. Τονίζουνε, μεταξύ άλλων, ότι οι έφεδροι που γίνεται προσπάθεια να τρομοκρατηθούν «βρήκαν το θάρρος και είπαν το αυτονόητο: Ότι δε θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο πολέμους για τα κέρδη των λίγων, σε ένα κόσμο γεμάτο φτώχεια, προσφυγιά και εξαθλίωση». Καταλήγουν δηλώνοντας οτι «…δε πάμε ούτε βήμα πίσω από το ότι τα πολιτικά μας δικαιώματα, το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας δεν αναστέλλεται μόλις περνάμε τις πύλες των στρατοπέδων».

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι Στρατιώτες από το Πρωτοκκλήσι Έβρου:

Εμείς, στρατιώτες από το στρατόπεδο Βισβίζη στο Πρωτοκκλήσι Έβρου θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την προκλητική προσπάθεια τρομοκράτησης εφέδρων (!) στρατιωτών επειδή κατά την θητεία τους βρήκαν το θάρρος και είπαν το αυτονόητο: Ότι δε θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο πολέμους για τα κέρδη των λίγων, σε ένα κόσμο γεμάτο φτώχεια, προσφυγιά και εξαθλίωση.

Οι στρατιωτικές αρχές μαζί με την κυβέρνηση που έκαναν αυτή την επιλογή, αντί να καλούν για εξηγήσεις νέα παιδιά, εργαζόμενους και φοιτητές, θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί πρέπει να δεχτούμε την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας που είναι ακόμα ένας άδικος και για τις δύο μεριές πόλεμος, ένας πόλεμος που τον πληρώνουν όλοι οι λαοί.

Γιατί πρέπει να δεχτούμε την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη νατοϊκή βάση και γιατί πρέπει να δεχτούμε ένα μέλλον που το χαρακτηρίζει η ανασφάλεια και ο φόβος.

Εμείς, σαν στρατιώτες που υπηρετούμε στα σύνορα της χώρας μας, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά, το πόσο απάνθρωπος είναι ο ξεριζωμός εκατομμυρίων ανθρώπων για τα κέρδη των λίγων.

Η απόπειρα τρομοκράτησης εφέδρων δείχνει ότι απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου όσο υπηρετούμε.

Ο,τι κι αν κάνουν όμως δε πάμε ούτε βήμα πίσω από το ότι τα πολιτικά μας δικαιώματα, το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας δεν αναστέλλεται μόλις περνάμε τις πύλες των στρατοπέδων.

Στρατιώτες από Πρωτοκκλήσι Έβρου

Δείτε ακόμα...