Στρατιώτες από Προβατώνα Έβρου: Δεν αφήνουμε τα δικαιώματα μας στις πύλες των στρατοπέδων!

Ορκωμοσία Φαντάροι

Ως στρατιώτες που υπηρετούμε την θητεία μας, εκφράζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη τιμωρία που επιβλήθηκε σε συνάδελφό μας ιατρό οπλίτη στο 98 ΤΥΕΘ στη Λέσβο επειδή τόλμησε να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του και να χαιρετίσει το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, όπως και σε δεύτερο στρατιώτη, πάλι από τη Λέσβο, που εξέφρασε τη στήριξη του στον πρώτο.

Οι στρατιώτες που υπηρετούμε δεν αφήνουμε τα δικαιώματα μας στις πύλες των στρατοπέδων. Έχουμε δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, να ζούμε σε θαλάμους με κλιματισμό το καλοκαίρι, να κοιμόμαστε σε κρεβάτια χωρίς κοριούς, να υπάρχει δροσερό και πόσιμο νερό στους θαλάμους, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που έχει καύσωνα κ.α. Τα 8,67 που μας δίνει ο στρατός το μήνα δεν φτάνουν ούτε για το νερό και το χαρτί υγείας που χρησιμοποιούμε μέσα στο μήνα. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα είναι φέτος η πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ σε πολεμικές δαπάνες, με 6.6 δισ, ως ποσοστό του ΑΕΠ. Όμως αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν στους στρατιώτες για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Χαρακτηριστικά, βασικές ανάγκες των στρατιωτών, όπως καθαριστικά, γάντια, σακούλες δίνονται με το σταγονόμετρο ενώ κάποιες φορές καλύπτονται ακόμα και από την τσέπη των στρατιωτών. Επιπλέον η κυβέρνηση αύξησε την θητεία από 9 σε 12 μήνες φορτώνοντας έτσι και άλλα οικονομικά βάρη στα παιδιά του λαού που πρέπει να υπηρετούμε όλη μας τη θητεία στη παραμεθόριο βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Όλα αυτά είναι πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και αφορούν την καθημερινότητα των στρατιωτών.

Επίσης, οι στρατιώτες δεν αποκόπτονται από την κοινωνία όταν περνάνε τις πύλες των στρατοπέδων. Οι γονείς μας, τα αδέλφια μας, εμείς οι ίδιοι όταν απολυθούμε, θα υποστούμε τα μέτρα που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις. Εμείς θα δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες για να πλουτίζει το κεφάλαιο, οι δικές μας συντάξεις θα γίνουν τζόγος για τα κέρδη των ασφαλιστικών. Επομένως οι στρατιώτες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αδιαφορούν για την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα τους αλλά να παλεύουν και μέσα από τα στρατόπεδα.

Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε την πολιτική μας άποψη και να στηρίζουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και το διήμερο της. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι μόνες δυνάμεις που έχουν δείξει χρόνια τώρα την στήριξή τους στα προβλήματα των στρατιωτών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανακοινώσεις, εξορμήσεις, πολλαπλές ερωτήσεις στη Βουλή κ.α.

Το σύνθημα του διημέρου της ΚΝΕ “Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον” μας εκφράζει! Οι ενδοϊμπεριαλιστικοι ανταγωνισμοί που οξύνονται, εκφράζονται και με την τεράστια συγκέντρωση πολεμικού εξοπλισμού στη ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας με τον κίνδυνο για τον λαό μας ορατό. Στο στόχαστρο των αστικών τάξεων της περιοχής βρίσκεται η “συνεκμετάλλευση” των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Μεσογείου.

Να παρθεί άμεσα πίσω η τιμωρία στο συνάδελφο οπλίτη ιατρό από τη Λέσβο που εξέφρασε την αλληλεγγύη του και χαιρέτησε το 30ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ που γίνεται στο νησί που υπηρετεί όπως και στον στρατιώτη που τον στήριξε. Καταδικάζουμε την στάση της διοίκησης του 98 ΤΥΕΘ. Άλλωστε η επιτυχία του Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ με την μεγάλη συμμετοχή που φάνηκε περίτρανα και με την μεγαλειώδη κινητοποίηση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να μας φιμώσουν!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Στρατιώτες από τον Προβατώνα Έβρου

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...