Στρατιώτες από το Κουφόβουνο Έβρου: Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας μας

Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου
Φώτο Αρχείου / Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η πανδημία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τα  κρούσματα χτυπάνε καθημερινά ρεκόρ. 

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, αφού δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, στην εκπαίδευση, άφησε ρημαγμένο το δημόσιο σύστημα Υγείας. Την ίδια ώρα τα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν θησαυρίσει από το εμπόριο των test, αφού η πρόσβαση σε δημόσιες δομές είναι αδύνατη. 

Ανάγει τη διαχείριση της πανδημίας σε αποκλειστικά ατομική ευθύνη για να κρύψει τις ευθύνες της. Αξιοποιεί ανορθολογικές φωνές που η ίδια τροφοδοτεί με τους αντιφατικούς χειρισμούς της για να φτιάξει ένα βολικό εχθρό, ώστε να μην απαντήσει στα δίκαια αιτήματα που προβάλλουν διάφοροι μαζικοί φορείς για τη διαχείριση της πανδημίας. Η ίδια η κυβέρνηση που ευθύνεται για τα 50.000 κρούσματα την ημέρα, ανακοίνωσε μέσω του ΕΟΔΥ τις νέες οδηγίες για επιστροφή στην καθημερινότητα των ασθενών με ιό SARS-CoV2 μετά από 5 ημέρες, οι οποίες δε βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. 

Εμείς οι φαντάροι βλέπουμε με ανησυχία την κατάσταση αυτή, αφού αντικειμενικά στα στρατόπεδα, ως κλειστές δομές που είναι, ευνοείται η μετάδοση του ιού. Η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει έως τώρα για την επάρκεια των rapid test στα στρατοπεδα, παρά τα αιτήματα των στρατιωτών και των στελεχών, ώστε να είναι δυνατή η δωρεάν τακτική και επαναλαμβανόμενη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στους φαντάρους, να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η ιχνηλάτηση.

Ταυτόχρονα η οδηγία για 5ημερη καραντίνα σε ασθενείς με covid-19, αν μια φορά είναι επικίνδυνη στον γενικό πληθυσμό, μπορούμε να φανταστούμε πόσο πιο επικίνδυνη είναι για τους φαντάρους που μένουν όλοι μαζί. Η χρήση μάσκας, για την οποία γίνονται συνεχώς εκκλήσεις από τα στελέχη, αν και απαραίτητη δεν μπορεί δυστυχώς από μόνη της να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η κατάσταση με τα κρούσματα στα στρατόπεδα επιδεινώθηκε μετά την επιστροφή των φαντάρων από την άδεια Χριστουγέννων, όπως και θα γίνει και με το γκρουπ της Πρωτοχρονιάς και την άφιξη της νέας ΕΣΣΟ του Γενάρη.

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας μας:
– Μαζικά και δωρεάν rapid test για την τακτικη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στους φαντάρους.
– Κάλυψη των αναγκών σε αντισηπτικά, μάσκες , γάντια για όλους τους φαντάρους.
– Προβλεψη χώρων, τόσο για την καραντίνα των θετικών κρουσμάτων, όσο και για την καραντίνα των στενών επαφών που είναι αρνητικοί στον ιό, ειδικά την επόμενη περίοδο που θα αυξηθούν τα κρούσματα.

Στρατιώτες από το Κουφόβουνο Έβρου

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...