Στρατιώτες από τη Θεσσαλονίκη ζητούν την τήρηση των μέτρων προστασίας

stratiwtis1

Φαντάροι που υπηρετούμε στο στρατόπεδο Νταλίπη στη Θεσσαλονίκη χαιρετίζουμε τη δημιουργία της ιστοσελίδας alt.gr

Η τεταμένη κατάσταση η οποία υπάρχει στα σύνορά μας, το προσφυγικό και τώρα η πανδημία έχει αντικειμενικά οδηγήσει στην όξυνση των συζητήσεων μεταξύ των φαντάρων γύρω από «τι πραγματικά συμβαίνει;», «ποιες είναι οι αιτίες;», «ποια μπορεί να είναι η λύση» , «ποιος είναι ο ρόλος του στρατού;».

Μέσα στην ομίχλη των ιδεολογημάτων που προβάλλονται καθημερινά στους φαντάρους, ιδεολογήματα που ακροβατούν από την μια στον εθνικισμό και το φόβο και από την άλλη στον επικίνδυνο εφησυχασμό και τις αυταπάτες, η ιστοσελίδα alt.gr  στέκει πραγματικός φάρος διαφώτισης και αγωνιστικής αισιοδοξίας με άξονα τα συμφέροντα του λαού.  Με τις δυνάμεις που έχουμε, το κάλεσμα σας «να ενωθούν οι φωνές και οι αγωνίες μας» θα φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους φαντάρους.

Με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας και τις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο, συγκεκριμένα την απαγόρευση των διανυκτερεύσεων, των εξόδων και των αδειών στους στρατιώτες. Εμείς, φαντάροι από το στρατόπεδο Νταλίπη, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση η οποία έχει προκύψει με μεγάλο συνωστισμό των φαντάρων χωρίς αυτήν τη στιγμή να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέσα πρόληψης και υγιεινής. Συγκεκριμένα αναφέρουμε:

  • τη μη ύπαρξη αναγκαίου αριθμού ντουζιέρων για την εξυπηρέτηση των φαντάρων,
  • την απουσία θέρμανσης και ζεστού νερού,
  • την απουσία ειδών υγιεινής όπως αντισηπτικού διαλύματος, σαπουνιού και χαρτιού στους χώρους, ιδιαιτέρα στο χώρο της σίτισης  
  • τη μη ύπαρξη πρόνοιας για καθαρισμό σεντονιών, κουβερτών κτλ.

Με αποτέλεσμα πραγματικά το στρατόπεδο να μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των στρατιωτών και των οικείων τους.

Απαιτούμε:

  1. Την τήρηση στο ακέραιο όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης, υγιεινής και προστασίας ολόκληρου του προσωπικού των στρατοπέδων, στελεχών και στρατιωτών.
  2. Να δοθεί  τώρα λύση στο ζήτημα της θέρμανσης και των ντουζιέρων.
  3. Να δοθεί λύση στον καθαρισμό των απαραίτητων για να μπορεί να υπάρξει ασφαλής διαβίωση.

Δείτε ακόμα...