Στρατιώτης 534 ΤΠΖ Αλεξανδρούπολης: Τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και μας εμπνέουν

Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21
Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21

Χαιρετίζω με περηφάνια την κατάθεση στεφάνου στων χώρο του Πολυτεχνείου από συναδέλφους φαντάρους κάτι που μου δίνει περισσότερο θάρρος για να κάνω τη θητεία μου, με ψηλά το κεφάλι, με αγωνιστική διάθεση. Εμπνέομαι κι εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι από την μεγαλεϊώδη αγώνα του λαού και της νεολαίας μας τον Νοέμβρη του 1973.

Ο ηρωικός ξεσηκωμός τον Νοέμβρη του ’73 αποτελεί παρακαταθήκη σήμερα για τους νέους. 43 χρόνια μετά και τα συνθήματα που είχαν γραφτεί έξω από της πύλες του Πολυτεχνείου , Έξω  Η ΗΠΑ ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ είναι ποίο επίκαιρα από ποτέ.

Η χώρα μας μετατρέπεται σε μια απέραντη νατοϊκή βάση. Με την τελευταία συμφωνία της κυβέρνησης Ελλάδα-ΗΠΑ μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη σε Νατοϊκή Βάση, εγκαθιστά μόνιμη δύναμη Νατοϊκών φαντάρων στο στρατόπεδο «Γιαννούλη», ενισχύει τους ανταγωνισμούς με την Ρωσία και μας θέτει άμεσα σε στόχο. Ανά πάσα ώρα και στιγμή η χώρα μας μπορεί να εμπλακεί σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τον οποίο θα τον πληρώσει ο ίδιος ο λαός. 

Ψηλά το κεφάλι του αγώνα λοιπόν, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και μας εμπνέουν και σήμερα.

Στρατιώτης από το 534 ΤΠΖ Αλεξανδρούπολης

Δείτε ακόμα...