Στρατιώτης απ’ το 32 ΤΥΠ – Βόλος: Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο

Τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, παρακολουθώ και εγώ με αγωνία, τις κινήσεις εκατέρωθεν από Ρωσία αλλά και ΗΠΑ -ΝΑΤΟ- ΕΕ. Οι κινήσεις και των δύο πλευρών έχουν οδηγήσει σε πολεμική σύγκρουση με τους λαούς να πληρώνουν και πάλι το τίμημα!

Ο λαός της Ουκρανίας βρίσκεται στη «μέγγενη» ανάμεσα από τη μια στην απαράδεκτη ιμπεριαλιστική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας αλλά και την στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, λίγο πιο έξω από τον Βόλο, αμερικανικά ελικόπτερα μεταφέρονται από τη βάση στο Στεφανοβίκειο με προορισμό την Πολωνία ώστε να είναι έτοιμα να επέμβουν. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις στη χώρα μας, που υπογράφηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη σημερινή.

Ως στρατευμένος νέος, εκφράζω την αντίθεσή μου στην εμπλοκή ελληνικών στρατιωτικών υποδομών και πυρομαχικών στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.. Η περιοχή μας με αυτό τον τρόπο γίνεται στόχος σε περίπτωση αντιποίνων από τη Ρωσία! Ο λαός της πόλης του Βόλου κινδυνεύει άμεσα από την λειτουργία των ΝΑΤΟϊκών εγκαταστάσεων στην περιοχή!

Εδώ και τώρα να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ! Να μην στοχοποιηθεί καμία ελληνική περιοχή και ο λαός της εξαιτίας της εμπλοκής τους σε στρατιωτικές αποστολές που ματώνουν άλλους λαούς για τα συμφέροντα λίγων και ισχυρών!

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας! Να μη σταλεί κανένας στρατιώτης, κανένας ένστολος σε αποστολές εκτός συνόρων. Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων που βρίσκεται σε αποστολές εκτός συνόρων.

Στρατιώτης, 32 ΤΥΠ (Στρατόπεδο Γεωργούλα) – Νέα Ιωνία, Βόλος

Δείτε ακόμα...