Στρατιώτης από ΕΛΔΥΚ γράφει για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κατάθεση στεφάνου από στρατευμένους στο μνημείο για τους πεσόντες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973 - 16/11/21 / Πηγή: ALT.GR

“Έξω οι ΗΠΑ- ΕΞΩ το ΝΑΤΟ” γράφουν ξανά οι πύλες στη Πατησίων από τη νεολαία, τις φοιτήτριες,τους φοιτητές, τις μαθήτριες και τους μαθητές συνολικά το λαό μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο εορτασμός για άλλη μια χρονιά ξεκίνησε ,οι εικόνες κόσμου να συρρέει,νεολαίων να βροντοφωνάζουν αντιμπεριαλιστικά συνθήματα, η προετοιμασία των πορειών, οι εικόνες γονιών με τα παιδιά τους να κατεβαίνουν με τα λουλούδια, των σωματείων, των φοιτητικών και μαθητικών συμβουλίων με τα στεφάνια τους! Κόντρα στις επιδιώξεις διαχρονικά κυβερνήσεων, μηχανισμών ο λαός δεν ξέχνα!

Με αυτές τις σκέψεις και οι φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας τιμάμε αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και πώς αλλιώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Τι καλό είδαν οι λαοί ανά τον κόσμο από το ΝΑΤΟ , τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες; Χρόνια μετά και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα κάτι που γνωρίζουμε καλά εμείς οι φαντάροι.

Η χώρα μας μετατρέπεται συνεχώς σε μια απέραντη βάση των ΗΠΑ ΝΑΤΟ με μια σειρά συμφωνίες , ανανεώσεις συνολικά πολεμικών συμφωνιών ( πχ πρόσφατα με Γαλλία), ενίσχυση δομών και βάσεων από άκρη σε άκρη (πχ Σούδα, Λάρισα, Άραξο,Αλεξανδρούπολη κλπ). Οι εξελίξεις αυτές όχι ασφάλεια δεν μας κάνουν να νιώθουμε αντίθετα εμπλέκουν τη χώρα και το λαό σε μεγαλύτερους κινδύνους, κάνουν το ενδεχόμενο ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου , εντάσεων στην περιοχή πιο πιθανό με οδυνηρά αποτελέσματα για μας.

Οι καταστάσεις αυτές ιδιαίτερα σε μας τους στρατευμένους νέους είναι καθημερινά στο προβληματισμό και τη συζήτηση γ;yρω από τις εξελίξεις αλλά κυρίως τις αιτίες όλων αυτών, τις αιτίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων , το τι έχουν να κερδίσουν οι λαοί και εμείς από αυτές. Βιώνουμε καθημερινά το τι σημαίνει και οικονομική ενίσχυση για το ΝΑΤΟ με τα δισεκατομμύρια που δίνονται από όλες τις κυβερνήσεις.

Οι φαντάροι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τραγικές εγκαταστάσεις,έλλειψη ζεστού νερού για μπάνιο, σε πολλές περιπτώσεις πόσιμου νερού, ελλιπή μέτρα για την πανδημία,προβλήματα στο σίτηση μας κ.α. μια σειρά αναγκαία πράγματα που πληρώνουμε από την τσέπη μας την ίδια ώρα που η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες πανηγυρίζουν για τα δισεκατομμύρια που δίνουν στο ΝΑΤΟ.

Έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι ΗΠΑ
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε αμερικανονατοικους σχεδιασμούς
Να κλείσουν οι βάσεις 

Οι λαοί μπορούμε να ζήσουμε πραγματικά ειρηνικά όταν βάλουμε στο στόχαστρο το σύστημα που για τα κέρδη των λίγων γεννά πολέμους και προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια

Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών
Καμιά συμμετοχή Ελλήνων φαντάρων σε ασκήσεις νατοϊκές, σε επεμβάσεις και ασκήσεις έξω από τα σύνορα!

Φαντάρος ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...