Στρατιώτης από ΕΛΔΥΚ: Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν σκοτώνονται

Το δίκιο χαραγμένο στων λαών τη μνήμη, νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη. Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για το φριχτό έγκλημα που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ταυτόχρονα, την αλληλεγγύη μου στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού και στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον πλανήτη. Δηλώνω επίσης την αντίθεσή μου με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας και των ΕΔ σε αυτήν τη σφαγή, στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ στην περιοχή μας.

Σε αντίθεση με την προσπάθεια που γίνεται από διάφορους καλοθελητές και πεφτοσυννεφάκηδες να μας πείσουν για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», για έναν πόλεμο που ξεκίνησε τώρα, εμείς γνωρίζουμε για το διαχρονικό έγκλημα του κράτους – δολοφόνου με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα αυτό διαρκεί πάνω από 7 δεκαετίες και έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους. Μόνο τις τελευταίες βδομάδες η απαράδεκτη αυτή επέμβαση έχει οδηγήσει σε πάνω από 10.000 νεκρούς, ανάμεσά τους και 5.000 παιδιά. Μπροστά σε αυτό το έγκλημα ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει θέση. Και η θέση αυτή για μένα και άλλους στρατιώτες είναι με τον λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας και όλου του κόσμου, που όπως εύστοχα γράφουν στα πανό τους οι χιλιάδες μαθητές και φοιτητές: «Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν σκοτώνονται».

Δεν συμβιβαζόμαστε με τις φριχτές σκηνές που λαμβάνουν χώρα στην Παλαιστίνη. Απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό. Επιστροφή όλων των αποστολών των ΕΔ που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, για να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στους δολοφόνους των λαών.

Υπηρετούμε τη θητεία μας με στόχο την προστασία του λαού μας, των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, με σεβασμό στο δικαίωμα του κάθε λαού να έχει πατρίδα και να ζει με αξιοπρέπεια σε αυτή. Σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούμε τη θητεία μας για να διευκολύνουμε τους μακελάρηδες των λαών, πολιτική που ακολουθούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Πολιτική που από τη μία οδηγεί σε εγκλήματα σε βάρος άλλων λαών και από την άλλη καθιστά τον λαό μας στόχο αντιποίνων.

Ενώνω με τη σειρά μου τη φωνή μου με τους λαούς όλου του κόσμου και φωνάζω: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

  • Καταγγέλλω την ισραηλινή επίθεση και τη στάση της κυβέρνησης, που έφτασε στο σημείο να απορρίψει ακόμα και την κατάπαυση πυρός.
  • Διαμαρτύρομαι απερίφραστα για την εμπλοκή της χώρας μας και σε αυτό το μακέλεμα. Εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή των ελληνικών ΕΔ σε αποστολές εκτός συνόρων, η παροχή διευκολύνσεων, βάσεων.
  • Αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τέλος, διαμαρτύρομαι για τις πρακτικές στελεχών του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου, που εξαπέλυσαν απειλές απέναντι στον στρατευμένο Νικόλα Φάσσα, επειδή εξέφρασε τη διαμαρτυρία του με επιστολή του, όπως έχει κάθε δικαίωμα, για τη γενοκτονία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου. Οι νέοι στρατευμένοι συνεχίζουμε να έχουμε όλα τα πολιτικά δικαιώματα που είχαμε και πριν τη θητεία μας. Δεν μπορούν να μας φιμώσουν.

ΥΓ. Για μένα και πολλούς ακόμα στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας, σύμμαχος δεν είναι το κράτος – τρομοκράτης, είναι ο λαός που γίνεται αντάρτης!


Νίκος ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
Φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...