Στρατιώτης από ΕΛΔΥΚ: Οι φαντάροι δεν μπορούν να δεχτούν τη φίμωση των απόψεων τους

Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ
Φώτο αρχείου / ΕΛΔΥΚ / Πηγή: Eurokinissi

Για ακόμη μια φορά οι φαντάροι που υπηρετούμε την θητεία μας γινόμαστε μάρτυρες του αυταρχισμού που επιδεικνύει μερίδα των διοικήσεων με την ανοχή της κυβέρνησης σε βάρος στρατιωτών που εκφράζουν την γνώμη και την άποψή τους, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην αλλαγή συνόρων, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους κυνηγημένους πρόσφυγες και μετανάστες από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, των χωρών της ΕΕ.

Η απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης μονάδων της Λέσβου που τιμώρησαν με 10 μέρες φυλακή τον οπλίτη γιατρό, αλλά και τον δεύτερο στρατιώτη επειδή ο πρώτος χαιρέτισε τους χιλιάδες νέους που συμμετέχουν αυτές τις ημέρες στις εκδηλώσεις του 30ου αντιιμπεριαλιστικού διήμερου της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη, και ο δεύτερος επειδή, άκουσον άκουσον, εξέφρασε την στήριξή του στον πρώτο, ενάντια στην τιμωρία που του επιβλήθηκε δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα! Αποτελούν συνέχεια της εκδικητικής προσπάθειας της διοίκησης στρατοπέδου στην Αλεξανδρούπολη με κατά παραγγελία γνωμάτευση για ψυχολογικά προβλήματα σε φαντάρο που κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα προστασίας από την πανδημία στο στρατόπεδο του πριν μερικούς μήνες αλλά και πολλών άλλων αντίστοιχων περιστατικών που σημειώνονται σε διάφορες μονάδες. 

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια ορισμένων διοικήσεων με την ανοχή και την στήριξη της κυβέρνησης να σπείρει τον φόβο και να τρομοκρατήσει όσους φαντάρους διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα και όσους αμφισβητούν την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς.

Το επιχείρημα ότι οι φαντάροι δεν επιτρέπεται να εκφράζουν πολιτικές απόψεις είναι τουλάχιστον αστείο,την στιγμή που εκθειάζεται το ΝΑΤΟ και η ανάγκη συμμετοχής της Ελλάδας στην δολοφονική συμμαχία, ενώ οι φασιστικές ιδέες και τα κηρύγματα μίσους ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες δίνουν και παίρνουν στα στρατόπεδα.

Κανένας φαντάρος δεν πρέπει να δεχτεί την φίμωση των απόψεων του, το δικαίωμα του να εκφράζει την σκέψη και τη γνώμη του! Οι νέοι που υπηρετούν την θητεία τους μαζί με τους νέους που εργάζονται, που σπουδάζουν μπορούν και πρέπει να πάνε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και όσων προσπαθούν να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» προκειμένου περάσουν αναίμακτα αυτή την πολιτική.

Νίκος Σμυρνιούδης, φαντάρος της ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...