Στρατιώτης από Κάλυμνο: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

φαντάροι - στρατευμένοι - Εθνική Φρουρά - Στρατιώτες στην Κάλυμνο
Φώτο αρχείου – Στρατιώτες στην Κάλυμνο / Πηγή: kalymnosnews

Στρατιώτης απ’ το 5/42 ΣΕ στην Κάλυμνο, εκφράζει την καταδίκη του για την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το alt.gr, “Η εισβολή της Ρωσίας είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών με επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και τις πηγές ενέργειας. Είναι το αποτέλεσμα της περικύκλωσης της Ρωσίας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που στήριξαν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας με στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην ανατολή“.

Το μήνυμα που φτάνει κι απ’ την Κάλυμνο είναι ένα: “Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί. Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές”.

Μάλιστα, την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία εμπλέκοντας τη χώρα μας ενεργά στον πόλεμο, με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει ξεκάθαρα πως το τίμημα της ακρίβειας θα το πληρώσει ο λαός, οι φαντάροι δεν σιτίζονται επαρκώς.

Όπως καταγγέλλει ο στρατιώτης, οι ποσότητες του φαγητού είναι λιγοστές, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να αναγκάζονται να ξοδεύουν αρκετά χρήματα για το φαγητό τους.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες που αφήνει στη μοίρα τους φαντάρους και προσωπικό που υπηρετούν σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Δείτε ακόμα...