Στρατιώτης από Καστελόριζο: Δωρεάν μετακίνηση και αξιοπρεπείς συνθήκες για τους φαντάρους

Στρατιώτες στο Καστελόριζο
Φώτο Αρχείου- Στρατιώτες στο Καστελόριζο / Πηγή: Eurokinissi

Τεράστια ταλαιπωρία βιώσαμε όσοι επιστρέφαμε από την άδειά μας στο Καστελόριζο. Λόγω καιρού η ναυτιλιακή εταιρεία που έχει αναλάβει τη γραμμή Ρόδο – Καστελόριζο δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο με το οποίο είχαμε πραγματοποιήσει να γυρίσουμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε αρκετές ώρες και κάποιοι μάλιστα να διανυκτερεύσουν στο νησί της Ρόδου.

Οι φαντάροι στοιβάχτηκαν σαν της σαρδέλες σε ένα στρατόπεδο στην Ρόδο το οποίο δεν είχε ούτε πόσιμο νερό ούτε νερό χρήσης για πάνω από μισή μέρα.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που ακούμε για τεράστιους προϋπολογισμούς και εξοπλιστικά προγράμματα να πληρώνονται από τις τσέπες μας για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες που αξιοποιούνται για να μακελεύουν τους λαούς. Παράλληλα ακούμε για εργολάβους – βουλευτές των αστικών κομμάτων που κάνουν χρυσές δουλειές με το δημόσιο και από πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.

Να εξασφαλιστεί τώρα η δωρεάν μετακίνηση όλων των φαντάρων από τον τόπο διαμονής του στο στρατόπεδο που υπηρετούν και ανάποδα. Να καλύπτει ο στρατός την διαμονή των φαντάρων σε αξιοπρεπή καταλύματα στις περιπτώσεις όπου λόγω καιρού δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια. Να μην επιβαρυνόμαστε οικονομικά εμείς και οι οικογένειές μας με αυτά τα έξοδα.

Αυτά τα αιτήματα αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούμε να επιστρέφουμε με συνέπεια στο πόστο μας και να ολοκληρώσουμε την θητεία μας.

Παπαγεωργίου Γιάννης ΣΤΡ ΠΖ

Δείτε ακόμα...