Στρατιώτης από Κιλκίς για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στρατιώτες - Στρατευμένοι
Φώτο Αρχείου / Πηγή: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI

49 χρόνια πριν γράφτηκε με αίμα η ιστορία από όσους δεν συμβιβάστηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι μπροστά στην Χούντα και στα ξένα συμφέροντα που για άλλη μια φορά επέδρασαν στη χώρα μας.

Το σύνθημα Ψωμί είναι ξανά επίκαιρο με την ακρίβεια να χτυπάει το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας.

Για Παιδεία καθώς η μόρφωση έχει μετατραπεί σε ένα προνόμιο με οικονομικά κριτήρια και η Ελευθερία, καθώς με τα δεδομένα της εποχής και τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνα τόσων χρόνων βλέπουμε τη διαρκή καταπάτηση τους και απ’ αυτή την κυβέρνηση αλλά και από τις προηγούμενες.

Σ’ ένα διάστημα που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κορυφώνεται στην Ουκρανία με πρωταγωνιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία, η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα σε αυτή την τραγωδία με την αποστολή όπλων και μετατρέποντας την χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Τέλος, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου θα είναι πάντα επίκαιρα και σύσσωμη η εργατική τάξη θα παλεύει για την πραγματική σωτηρία του τόπου μας.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Να ανακληθεί η δίωξη του συναδέλφου που υπηρετεί στο 6ο ΕΤΕΘ της Ρόδου επειδή εξέφρασε την αντίθεση του στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Στρατιώτης απ’ το Πολύκαστρο, Κιλκίς.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...