Στρατιώτης από Κουφόβουνο Έβρου: Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους φαντάρους

Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου
Φώτο Αρχείου / Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου

Στρατιώτης από Κουφόβουνο Έβρου: Ως φαντάρος που εκτελώ την υπηρεσία μου στα σύνορα της χώρας, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους φαντάρους σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράσταση μου σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της θητείας με ψηλά το κεφάλι, τόσο αυτές που έχουν να κάνουν με την κατάσταση εντός των στρατοπέδων όσο και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους εκτός αυτών.

Ο αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας δε σταματά έξω από τα στρατόπεδα. Ειδικά με την έκρηξη της πανδημίας είναι απαραίτητη η διεκδίκηση μέτρων προστασίας, επαρκών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού για τακτικό έλεγχο των στρατευμένων. Επίσης οι αγωνίες μας για το πώς τα βγάζουν πέρα οι οικογένειές μας , για το μέλλον μας , δεν εξαφανίζονται με το που περνάμε τις πύλες του στρατοπέδου. Οι αυξήσεις-φωτιά σε όλα τα είδη τις λαϊκής κατανάλωσης το τελευταίο διάστημα μας γεμίζει ανασφάλεια. Αντίστοιχα οι ανησυχίες μας φουντώνουν με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας και την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικές οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία , την ώρα που είδαμε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τη μεγαλύτερη απόβαση αμερικανικών δυνάμεων με προορισμό ακριβώς εκεί.

Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ στο alt.gr , που αποτελεί σημαντικό συμπαραστάτη στη θητεία μας. Αναδεικνύει μέσα από την αρθρογραφία του όλα αυτά που μας απασχολούν, ενώνει τις διεκδικήσεις μας, δυναμώνει την αλληλεγγύη μας!

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΚΚΕ , αντιπροσωπεία του οποίου επισκέφθηκε τα στρατόπεδα του Έβρου ενόψει των γιορτών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως βρίσκεται πλάι στους στρατιώτες και στα στελέχη. Ιδιαίτερη σημασία για εμάς έχει και η προσφορά λογοτεχνικών βιβλίων στις βιβλιοθήκες των στρατοπέδων. Είναι μια ευκαιρία οι φαντάροι να έρθουμε σε επαφή με το προοδευτικό βιβλίο, να υπηρετήσουμε δημιουργικά τη θητεία μας.

Καλό υπόλοιπο θητείας! Ψηλά το κεφάλι!

Δείτε ακόμα...