Στρατιώτης από Λάρισα: Ακόμα μένουν ανεξίτηλα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου

Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21
Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21

Χαιρετίζω τους συναδέλφους στρατιώτες που συμμετείχαν στην κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο, με τον κόσμο να φωνάζει το σύνθημα « ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ»

48 χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ακόμα μένουν ανεξίτηλα τα μηνύματα, για την ενότητα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Καθώς και το σύνθημα « Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ», που είχε γραφτεί στην πύλη του Πολυτεχνείου και γράφεται κάθε χρόνο στις ίδιες κολώνες. Η εναντίωση δηλαδή στους λεγόμενους «συμμάχους» που τότε στήριξαν το καθεστώς της χούντας!

Διδασκόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973. Μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι, αλλά να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Την ίδια ώρα που η χώρα μας βρίσκεται, εν μέσω πανδημίας, το κράτος αντί να προσπαθεί να θωρακίσει την δημόσια υγεία, με νοσοκομεία, γιατρούς- νοσηλευτές και κλίνες ΜΕΘ, δίνει δισεκατομμύρια ευρώ στο ΝΑΤΟ και σε στρατιωτικό εξοπλισμό, που δεν έχει καμία σχέση με την υποτιθέμενη αμυντική θωράκιση της χώρας όπως λένε. Αντ’ αυτού κάνει την Ελλάδα, μια τεράστια νατοϊκή βάση- ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Στέλνοντας Έλληνες στρατιωτικούς σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων, για να υπερασπιστούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Εμπλέκει και βυθίζει την χώρα μας ολοένα και πιο πολύ σε μια πολεμική σύρραξη, και μας στοχοποιεί, από τους αντιπάλους του ΝΑΤΟ.

Το σύνθημα, ψωμί- παιδεία- ελευθερία, που ένωσε τις φωνές, των εργατών, αγροτών, φοιτητών και μαθητών, σήμερα είναι επίκαιρο. Με το σύνολο των αντεργατικών νομοσχεδίων που έχουν ψηφιστεί, όπως και το πρόσφατο νομοσχέδιο «Χατζηδάκη». Με τα εργασιακά δικαιώματα να κατακρεουργούνται, με τα δεκαωρά και την πληρωμή των υπερωριών με ρεπό, που έχουν ως συνέπεια τα πρόσφατα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Ο πρόσφατος νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων της COSCO και της eFood, μας δείχνει ότι όπως τότε έτσι και τώρα, με την οργάνωση της πάλης μπορούμε να αντισταθούμε, να παλέψουμε και να κερδίσουμε.

Μήνος Βασίλης, στρατιώτης από τη Λάρισα

Δείτε ακόμα...