Στρατιώτης από Σαμοθράκη: «Διαμαρτύρομαι για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Στρατιώτες
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με αγωνία την απαράδεκτη επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια επέμβαση που κρύβει τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα στρατόπεδα από τη μια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία. Η ανάφλεξη της περιοχής, η οποία σιγοβράζει εδώ και χρόνια, μόνο τυχαία δεν είναι, ούτε κεραυνός εν αιθρία. 

Οι ανταγωνισμοί για το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς του, αλλά και η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, ήταν το σπίρτο που άναψε τη φωτιά.

Αυτά αποτελούν και το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φαντάρους,  στο θάλαμο, στο ΚΨΜ κλπ. Βασική ανησυχία των νέων στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η όλο και εντεινόμενη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, ύστερα από την αποστολή στρατιωτικού υλικού με C-130 προς τη Πολωνία με κατεύθυνση την Ουκρανία, την παρουσία στην περιοχή του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου “Τρούμαν” και του γαλλικού «Σαρλ ντε Γκωλ», οι κοινές ασκήσεις με αμερικάνους στην Ξάνθη, η επικείμενη έλευση του αμερικάνικου πλοίου και η μεταφορά στρατιωτικού  εξοπλισμού προς τα πεδία των μαχών από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δείχνουν ακριβώς ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός για τον λαό.

Η επιλογή της κυβέρνησης να εμπλέξει τον λαό μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό (απειλές Πούτιν σε χώρες που προσέφεραν βοήθεια στην Ουκρανία), στο όνομα ότι «είμαστε στρατιωτικά δεσμευμένοι σε ΝΑΤΟϊκες υποχρεώσεις» εξοργίζει, αφού μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό “στόχο”, ειδικά  σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Την ίδια ώρα οι γονείς μας καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο» με εκτίναξη της ακρίβειας, των τιμών σε ενέργεια, στα καύσιμα, στα βασικά αγαθά. 

Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι μια: Καμία συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Ρωσίας! Να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος. Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Ως νέος που υπηρετώ την πατρίδα μου, διαμαρτύρομαι, για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καταδικάζω την ενεργοποίηση της Ταχείας Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε συμμετοχή της μονάδας μου στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και σε τέτοια πιθανότητα επιθυμώ εγώ προσωπικά να μην συμμετέχω.

Στρατιώτης Πεζικού Δήμτσας Γιάννης, 289 ΤΠ Σαμοθράκη 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...